Persoane care calcă strâmb, dar încă îşi iubesc partenerul

Persoane care calcă strâmb, dar încă îşi iubesc partenerul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Infidelitatea este una dintre principalele cauzele ale distrugerii unei relaţii. Surprinzător sau nu, unele persoane infidele încă îşi iubesc partenerul de viaţă, deşi aleg să îi trădeze încrederea. Experţii au explicat fenomenul.

Dacă ar fi să credem ce spun miturile, atunci ar trebui să accept faptul că sunt predispuse la infidelitate persoanele care se simt nefericite în cuplu, scrie womansday.com. Totuşi, un studiu realizat de Universitatea Rutgers, a arătat că 56 la sută dintre bărbaţii care au călcat strâmb au declarat că erau fericiţi în căsătoriile lor şi nu doreau să-şi părăsească partenerele. Plecând de la acest studiu, experţii au explicat fenomenul, eliminând alte mituri populare privind infidelitatea.

Majoritatea bărbaţilor încă sunt îndrăgostiţi de soţiile lor

„Infidelitatea apare de obicei atunci când cuplurile îşi solidifică viaţa construită împreună“, spune psihologul Andra Brosh. „Vorbim frecvent despre femeile care suferă din cauza lipsei de romantism, dar şi bărbaţii simt acest lucru. Ei suferă frecvent în tăcere, crezând că nu pot obţine ceea ce vor de la soţiile lor. Pentru a evita acest lucru, rezervaţi-vă timp pentru sex sau discutaţi despre speranţe şi vise - nu doar despre muncă şi ultimul joc de fotbal al copilului“, recomandă Andra Brosh.

Bărbaţii înşală de obicei cu femeile pe care le cunosc

În general, infidelii nu aleg femei necunoscute. Mary Jo Rapini, expert în sexualitate, explică: „Multe femei cred că toate femeile care acceptă o astfel de situaţie sunt prostituate. Nu este adevărat! Mai mult de 60 la sută din relaţiile extraconjugale încep la serviciu“, explică specialistul.

Femeile înşală la fel de mult ca bărbaţii

Un studiu realizat de Universitatea din Indiana arată că bărbaţii şi femeile înşală la fel de mult. Dar „motivele pentru care fiecare sex face acest lucru sunt diferite“. „Femeile sunt mai predispuse să trădeze pentru satisfacţia emoţională, fiind cel mai dăunător tip de infidelitate“, spune Andra Brosh. A fi implicat emoţional într-o altă relaţie este destul de periculos.

Relaţiile extraconjugale pot ajuta la salvarea unei căsnicii

„Bărbaţii îşi dau seama, de regulă, ce este mai important pentru restul vieţii lor şi că noua relaţie nu este chiar aşa cum se aşteptau ei“. Totuşi, psihologul atrage atenţia asupra deciziei de a vă reîmpăca cu o persoană care a călcat strâmb. Infidelitatea poate scoate în evidenţă lipsa de autocontrol a unei persoane. Cu toate acestea, dacă s-a întâmplat o singură dată, este posibil să revină pe drumul cel bun.

Citit 2678 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 19:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.