Cele mai mari preconcepţii despre sex

Cele mai mari preconcepţii despre sex
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulţi sexologi au dezvăluit care sunt cel mai des întâlnite preconcepţii despre sex, potrivit The Huffington Post. „Masturbarea este extrem de importantă, mai ales în cazul femeilor aflate într-o relaţie în care se confruntă cu un apetit sexual scăzut. Din păcate, foarte multor persoane li s-a insuflat idei precum cele că masturbarea este un act egoist sau un semn de trădare. Cred cu tărie că este esenţial ca fiecare persoană să înveţe ce îi provoacă plăcere şi apoi să-i împărtăşească partenerului, ceea ce îi va ajuta să se cunoască reciproc şi să se simtă mult mai bine în pat“, a spus Janet Brito, psiholog şi sexolog.

Toate femeile pot avea orgasm

„Potrivit unui studiu din 2005, mai puţin de o treime dintre femei au orgasm în timpul penetrării. Convingerea că orgasmul este un lucru obişnuit este o mare greşeală care provoacă ruşine şi frustrări în relaţii, determinând femeile să se prefacă şi pe bărbaţi să se simtă inconfortabil. Majoritatea femeilor au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge climaxul, iar simpla penetrare rareori oferă o stimulare suficientă. Unele femei pot avea nevoie de stimulare suplimentară (cu mâna sau cu ajutorul unui vibrator) pentru a avea orgasm, iar altele pur şi simplu nu pot avea orgasm în timpul contactului fizic, dar îl pot obţine prin intermediul sexului oral sau folosind un vibrator“, a explicat Celeste Hirschman, terapeut sexual şi scriitoare.

Alte preconcepţii

Sexul dintre doi parteneri care se iubesc cu adevărat ar trebui să fie întotdeauna tandru. Dacă partenerii sunt atraşi unul de celălalt, excitarea fizică ar trebui să apară uşor. Sexul bun este tot ce contează într-o relaţie.

Sursa: The Huffington Post

Citit 5416 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 19:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.