Doi elevi din Braniştea, PREMIAȚI la ”Cocoşul de Hurez” | FOTO

Doi elevi din Braniştea, PREMIAȚI la ”Cocoşul de Hurez” | FOTO
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mihaela Pleşea, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială "Unirea" din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, şi colegul ei mai mic, Ştefan Costachi, elev în clasa a II-a, s-au întors, fiecare, cu câte un premiu I de la Festivalul Naţional de Ceramică "Cocoşul de Hurez" - pentru copii, ediţia XII-a.

Competiţia s-a desfăşurat în Vâlcea, în perioada 1-3 iunie, copiii fiind însoţiţi de cea care îi învaţă tainele artei populare, profesoara coordonatoare Netuţa Adamache.

După cum ne-a povestit aceasta, pe Ştefan, care a obţinut Premiul I la secţiunea Măşti Populare, categoria 8-10 ani, Netuţa Adamache îl îndrumă de doi ani. Mihaela Pleşa, care a câştigat Premiul I la secţiunea Prelucrare Lut, categoria 8-10 ani, învaţă acest minunat meşteşug din clasa I şi este deja olimpică la olărit, performanţă despre care aţi putut citi deja în ziarul "Viaţa liberă". "De doi ani mergem cu toată familia în Dumbrava Sibiului, la olimpiadă, să o încurajăm pe Mihaela. Şi, ca de fiecare dată, ne aşteptăm şi anul acesta să fim premianţi", ne-a mai spus Netuţa Adamache.

Citit 3966 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.