Autoturismul Ego de Tecuci, într-o competiţie internaţională

Autoturismul Ego de Tecuci, într-o competiţie internaţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Celebrul autoturism marca Ego 4/14, fabricat la Berlin în 1924, aflat în patrimoniul Muzeului de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci, graţie donaţiei făcute de colonelul Gheorghe Petraşcu, concurează, astăzi, la un eveniment automobilistic de nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Muzeul de Istorie, pe 24 iunie, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, Asociaţia Retromobil Club România organizează, la Muzeul Naţional Peleş, Concursul de Eleganţă Sinaia - 2017, eveniment inclus şi în calendarul Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

La ediţia din acest an participă peste 30 de maşini din Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria şi România. Ego de Tecuci este cel mai "vârstnic" dintre participanţii la competiţie şi concurează la categoria Antebelice Cabriolet. Pe baza voturilor vizitatorilor, va fi decernat "Premiul Publicului", preşedinte al juriului fiind Jean Jaques Martens (Belgia).

Muzeul tecucean precizează că, după ce în urmă cu câţiva ani, Ego-ul s-a bucurat de o reparaţie capitală, făcută prin efortul SC Domino Film SRL, Bucureşti, sub coordonarea inginerului tecucean Gabriel Jelea, acum, prin sprijinul oferit de un tecucean stabilit în Constanţa, inginerul Gabriel Bălan, bijuteria tehnică a muzeului pătrunde în lumea mare a eleganţei automobilistice. Şi asta pentru că are toate documentele care îi permit participarea la orice eveniment automobilistic naţional şi internaţional: carte tehnică cu omologare individuală de circulaţie, certificat de înmatriculare, inspecţie tehnică, certificat FIVA şi, nu în ultimul rând, numere de înmatriculare, GL 24 EGO.

"În intervalul de timp cât emblema Tecuciului defilează prin ţară la expoziţii şi raliuri automobilistice, va fi reamenajat, cu sprijinul Primăriei, la standarde deosebite, garajul din curtea muzeului, care să permită o păstrare în condiţii de protecţie corespunzătoare şi în acelaşi timp posibilităţi de vizitare a maşinii, inclusiv în sezonul rece", precizează managerul Muzeului de Istorie din Tecuci, Viorel Burlacu.         

Citit 3826 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.