PAMFLET. Vă mai plângeţi că nu aveţi locuri de scăldat?
Foto: Marius Prisacariu

PAMFLET. Vă mai plângeţi că nu aveţi locuri de scăldat?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dezastrele continuă să se abată asupra Galaţiului. Nu era suficient că PSD a câştigat alegerile locale şi conduce cu mână forte oraşul. Acum, alte necazuri se abat asupra gălăţenilor: furtuni violente şi inundaţii. La rubrica Pamflet vă spunem ce v-au ascuns alţii: consecinţe şi explicaţii ale dezastrelor din ultima vreme. Evident, cu umor.

Semn de la Dumnezeu: „Dacă nu-l daţi afară pe Picu, vă dau câte un dezastru pe săptămână”

Credeţi că e întâmplare ce se petrece în ultima vreme la Galaţi? Mai întâi furtună cu copaci smulşi din rădăcini şi apoi străzi inundate. Nu se poate ca totul să nu aibă o explicaţie, motiv pentru care am apelat la un specialist în relaţii cereşti, părintele Pomodraci. „Sigur că există o explicaţie. Am întrebat divinitatea şi am şi primit un răspuns. Mi s-a spus că Dumnezeu este supărat că Picu Apostol Roman este încă viceprimar. Până când nu va fi trimis Picu la plimbare, Dumnezeu ne-a ameninţat că ne dă câte un dezastru pe săptămână”, a explicat părintele Pomodraci. Printre posibilele dezastre cu care ameninţă Dumnezeu se numără: erupţii vulcanice la halda de zgură, reinstalarea lui Dumitru Nicolae ca primar şi pe Ciumacenco vice, mutarea brăilenilor la Galaţi, ploaie de asteroizi asupra oraşului, fulgere pe metru pătrat, întinerirea lui Eugen Durbacă cu 100 de ani sau readucerea lui Marius Stan la Oţelul.

Soluţie: Concesionăm tot oraşul celor de la Plaja Dunărea ca să fim siguri că nici pe străzi nu vom mai avea apă

Primarul Ionuţ Pucheanu nu a stat cu mâinile în sân după inundaţiile de joi seară. Supărat că tot felul de nenorociri se abat asupra oraşului doar din cauză că alţii i-au lăsat o moştenire grea, primarul vrea să rezolve definitiv problema inundaţiilor. Astfel, el a convocat toate minţile luminate din administraţie şi din Partid pentru a găsi cea mai bună soluţie. O soluţie de viitor, temeinică şi definitivă. După mai multe runde de discuţii, Ionuţ Pucheanu a anunţat care este soluţia aleasă. „E simplu. Vom concesiona toate străzile oraşului firmei care se ocupă de Plaja Dunărea. În felul acesta ne vom asigura că nu vom mai avea niciodată apă pe străzi. Oamenii de la plajă au demonstrat deja că tot ce au în gestiune rămâne veşnic uscat, deci e cea mai bună variantă”, a spus Ionuţ Pucheanu.

Producătorii auto vor include vâsle în dotările standard pentru Galaţi

Producătorii de automobile deja s-au adapta noilor condiţii de la Galaţi. Astfel, cei mai mari producători au anunţat că toate maşinile care vor fi livrate în Galaţi vor primi vâsle în dotările standard. „E normal să facem acest lucru, fără costuri suplimentare. Trebuie doar să demonstrezi că ai domiciliul în Galaţi şi primeşti automat vâsle. Evaluăm situaţia şi, în funcţie de posibilităţi, vom oferi vâsle chiar şi celor care au cumpărat până acum maşini de la noi”, a explicat reprezentantul unui dealer auto.

Troaca lui Noe

Primăria a şi făcut licitaţie pentru veste

Se mişcă extrem de repede! Primăria condusă de Ionuţ Pucheanu deja a făcut o licitaţie pentru achiziţionarea de veste de salvare, ochelari de snorkeling şi labe de scafandru, pe care bineînţeles că a câştigat-o un pesedist. „De data aceasta nu se poate spune că au reacţionat letargic. Chiar mi-a plăcut cât de repede s-au mişcat. La 24 de ore de la ploaia care a inundat aproape tot oraşul, un pesedist deja se lăuda pe reţelele de socializare că a reuşit să câştige licitaţia pentru echipamente de siguranţă şi distracţie pe ape”, a remarcat analistul politic Mirel Furtună. Rubrica Pamflet a reuşit deja să afle detalii despre licitaţie. „Cam 300.000 de veste de salvare vor fi distribuite gratuit de Primărie. Ochelari de snorkeling sunt mai puţini, vreo 10.000 şi nici nu vor fi distribuiţi. La fel ca şi labele de scafandru, acestea vor fi vândute către cei interesaţi, însă Primăria va oferi un ajutor financiar pentru toţi cei care doresc să facă astfel de achiziţii”, a mai spus  Mirel Furtună.

Siesta de Salvare

Beţivii dau în judecată Primăria

Beţivii din Galaţi nu mai au pe unde dormi zilele acestea din cauză că toate străzile şi mai ales şanţurile au fost acoperite de apă. „Nu mai avem unde să ne odihnim. Voi cum v-aţi simţi dacă cineva v-ar băga dormitorul într-o piscină? Uite, aceeaşi problemă o avem şi noi, că nu am mai pus geană pe geană de trei zile încoace. Ca să nu mai vorbim că ni se face rău când vedem atâta apă în jurul nostru”, a explicat un beţiv care îşi face veacul pe bordurile de la Ultimul Leu.

Rupt de Treaz

Idiotul cu motor de Submarin Cosorescu

Sunt idiotul cu motor,/ şi farfara, şi scamator,

meschin, modern şi arogant,/ dotat cu creier second hand,

libidinos şi cicisbeu,/ analfabet şi paraleu,

gata de harţă cu oricine/ cutează să se ia de mine

că-s dobitoc şi neam de lepră,/ scuip şi înjur, parchez pe zebră

şi claxonez să afle natul/ că-s frate cu împieliţatul,

că-s tare-n freză şi în...(alea!).../ şi că-s făcut printre etaje!

 

Nu are nimeni ce să-mi facă:/ mi-s fiu de bou, mi-s fiu de vacă –

sunt mari şi rag vă împung/ să-şi apere rebelul junc,

se laudă cu mine-n târg/ şi mă ţesală şi m-alintă,

suntem leiţi, ne hârjonim,/ suntem oglindă în oglindă,

umplem oraşul cu lichele,/ rebuturi, urlete, manele,

suntem puhoi, suntem fecunzi/ şi ne întrecem în dezastre,

s-ajungă tocmai unde vrem:/ exact în crucea mamei noastre!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

       

       

       

Citit 5070 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Iulie 2017 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.