PAMFLET. Ce zici, Tu Rişti la Galaţi?
Foto: Facebook / Oana-Claudia Iurescu

PAMFLET. Ce zici, Tu Rişti la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O navă de croazieră doldora de turişti a acostat la Galaţi. E prima. A ajuns la Galaţi pentru că Prutul era prea scăzut şi nu putea ajunge la Giurguleşti, de unde turiştii urmau să plece spre Chişinău. La Galaţi nu au stat nici măcar o jumătate de zi. Rubrica Pamflet a aflat detalii picante despre debarcarea turiştilor şi vi le oferă în exclusivitate.

Au coborât doar cei care plătiseră pachetul „Platinum”, care prevede şi o excursie în timp

Nu toţi turiştii care erau pe nava "Anesha" au avut voie să coboare pe pământ gălăţean. Doar cei care achiziţionaseră pachetul de călătorie "Platinum" au fost lăsaţi să vadă Galaţiul. Restul au rămas pe navă şi au "salivat" la gândul că alţii au posibilitatea de a petrece câteva ore în Evul Mediu. "Doar 45 de turişti au plătit pachetul de top al croazierei, cel care prevedea şi vizitarea unui oraş medieval. Ar fi vrut şi ceilalţi să coboare, să respire boarea trecutului, dar dacă nu au plătit din timp pentru această experienţă... nu am avut ce face. Dintre cei 45 de turişti care au avut privilegiul să vadă Galaţiul, vreo 20 s-au întors repede pe navă, de frică să nu ia ceva, vreo boală. Ceilalţi 25 s-au aventurat prin oraş, dar nu mai departe de Universitate", a explicat purtătorul de cuvânt al firmei care a organizat croaziera. Potrivit unor informaţii neoficiale, turiştii care plătesc pachetul "Platinum" semnează şi o declaraţie pe propria răspundere că îşi asumă eventualele consecinţe ale debarcării la Galaţi.

"Am veni mai mulţi, dar sunteţi sub ocupaţie PSD"

Potrivit unor informaţii "pe surse", se pare că şi alţi turişti care au fost pe nava "Anesha" ar fi plătit pachetul care prevedea excursia în trecut, însă aceştia ar fi renunţat în ultimul moment să coboare, după ce au aflat că Galaţiul este sub ocupaţie PSD. "Unii mai isteţi au intrat pe net şi au aflat că PSD a câştigat alegerile anul trecut la Galaţi. Când au aflat asta, nu au mai vrut să coboare şi chiar le-au cerut organizatorilor să li se returneze diferenţa de preţ. Cică nu fuseseră informaţi asupra situaţiei politice a oraşului, iar ei nu îşi permit să cheltuiască bani într-un oraş controlat de PSD", a declarat o sursă din Administraţia Portuară a Galaţiului. Totuşi, vreo doi turişti au fost în cele din urmă convinşi să facă doi paşi pe malul gălăţean, după ce li s-a spus că oraşul are şi doi parlamentari USR.

Unii s-ar întoarce la Galaţi

Curios, unii dintre turiştii care au călcat pe pământ gălăţean au declarat că ar dori să se întoarcă aici. Motivele sunt simple. "Din Port şi până la Universitate, turiştii au remarcat frumuseţea unora dintre localnice, aşa că au spus că vor să revină. Cu atât mai mult cu cât, din câte am înţeles, preţurile nici nu sunt foarte mari", a mai spus reprezantantul companiei care organizează croaziere.

Galaţiul, destinaţie pentru Turismul Motivaţional

LOGIC. Organizatorii croazierelor pe Dunăre vor să aducă şi turişti săraci la Galaţi. Programul se va chema "Turism Motivaţional" şi prevede vizitarea unor locuri urâte, cu oameni mai săraci decât ei. "În acest fel, turiştii săraci ai Europei, care se simt vitregiţi de soartă, văd că alţii o duc şi mai prost decât ei şi deodată se simt mult mai bine. Acesta este motivul pentru care se numeşte "Turism Motivaţional"", a explicat un reprezentant al firmei care se ocupă de aducerea turiştilor pe Dunăre. Din păcate pentru Galaţi, acest gen de turism nu este unul profitabil pentru gazde. "Turiştii sunt atât de săraci încât nu au bani de-o bere, darămite să cheltuiască averi prin oraş. Se câştigă doar la capitolul imagine, la capitolul cifre. Te poţi lăuda că îţi vin mulţi turişti şi doar atât", a mai spus reprezentantul companiei. În cazul în care Galaţiul va fi inclus pe traseul turismului motivaţional, şi firme din Botswana sau Congo ar putea organiza excursii la Galaţi.

Proiect Futurist

Oraşul păcănelelor atrage atenţia

Turiştii care au poposit la Galaţi s-au declarat surprinşi de numărul mare de cârciumi cu păcănele din oraş. "La noi, nici băncile în parc nu sunt atât de dese ca păcănelele la Galaţi. Probabil că oamenii de aici o duc atât de bine, încât nu mai ştiu ce să facă cu banii. Au prea mulţi şi simt nevoia să mai piardă din când în când. De aceea înfloresc afacerile cu păcănele, nu-i aşa?", s-a întrebat un călător.

Până la os

Respect? smerire? n-am! nu vreau!/ mi-s cârciogar şi parazit!

mangleala-mi vine minunat,/ mi-s neam cu ea până-n sfârşit!

Mă port murdar, vorbesc urât,/ mi-s împuţit până la os,

vărs flăcări, zgură şi nămol/ din fundul ochiului mâzgos!

Urlu, trântesc, mi-s (re)numit/ drept şef al flegmelor din târg,

parfum de hoit răspândesc,/ duhori de votcă şi de smârc!

N-am şcoală, că n-am timp de ea!/ am dinţi de aur şi argint!

stau şi iau bani de pe la stat!/ să moară mama, dacă mint!

Să nu mă observaţi, că muşc!/ tot neamul meu muşcă! halal!

muşcăm din jos, muşcăm din sus,/ muşcăm din ţară şi din cal!

Sunt corturar! şi castelan!/ ş-am şi tupeu de bulangiu!

Sunt mândru că nu sunt ca voi,/ sunt mândru că-s zamparagiu!

Respect? smerire? nu aud!/ sunt şmecher tare de urechi!

când n-am ce bea şi ce mânca,/ duc puradeii la fier vechi!

de Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

       

       

Citit 3851 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2017 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.