PAMFLET. Galațiul se înfrățește cu Coreea de Nord

PAMFLET. Galațiul se înfrățește cu Coreea de Nord
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

E ciudat ca un oraș să se tragă de bretele cu ditamai republica, fie ea și condusă de un dictator aflat la ieșirea din adolescență, însă ar trebui să nu strâmbăm din nas și să ne adaptăm repede. Phenian-ul a căutat pe glob o urbe care să respecte coordonatele patentate de Kim Ir-sen, iar avionul prezidențial pilotat în cinstea junelui Kim Jong-un a aterizat lângă Satu Costi pentru a fi iute cooptați în hora comunismului rece din Orientul Îndepărtat.

Scutul anti-chiuvetă va fi în Xiglina 1

Ne așteptam ca blindatele lui Vladimir Putin să-și tocească șenilele pe la noi, venind în forță dinspre Giurgiulești, dar surpriza este și mai mare. Rubrica Pamflet deține dovezi clare că Galațiul a fost recunoscut oficial drept Coreea de Nord a Europei. Ne-am înfrățit, cum ar veni, cu statul care îl amenință cu bătaia pe Donald Trump, dar situația este cu mult diferită: de fapt, localitatea noastră va fi punctul strategic ales de Kim Jong-un în inima NATO, aici urmând să fie instalat un scut anti-chiuvetă.

„Apă caldă n-au, cu căldura sunt probleme de pe vremea prietenului nostru Nicolae Ceaușescu, de străzi n-are rost să mai vorbim, blocurile sunt fix ca la noi, e sărăcie ca la balamuc... Băi, care dintre voi a vândut matrița la gălățeni? Vă sparg, să moară Kim Ir-sen”, pare să fi exclamat dictatorul după câteva zile de „plimbare” pe Google Street View. După ce a intrat pe site-ul Primăriei Galați, unicul fiu de la Phenian a decis: Tot răul spre bine, îi facem frații noștri mai mici! Deși, pe cravata mea de pionier, n-au nici aeroport, ca să nu mai zic că încă se deplasează cu bacul peste Dunăre... Ptiu, ptiu!

Gluma dictatorului: Vicele cu trei nume de familie

Tovarășul Kim, fără să stea pe gânduri, a urcat în avionul prezidențial, și cu riscul de a rupe câteva acoperișuri, a aterizat lângă Satu Costi, acolo unde a fost așteptat de o delegație condusă de primarul Ionuț Pucheanu și de vicele Picu Apostol Roman. Băi tovarășe, tu ai trei nume de familie și niciun prenume, ar fi glumit șeful nord-coreean, botezându-l Piku pe fostul conducător al Cantinei Sociale. De asemenea, lui Pucheanu i s-a modificat pe loc ID-ul în Pukcheang, iar pe listă se pare că figurează și preudonimul lui Dan Nikang, tătucul zonei. Edilii orașului au primit ordin să adopte frizura lui Kim Jong-un și cam atât, nefiind necesare alte modificări pentru ca Galațiul să arate ca originalul.   

Au botezat și combinatul: Koksar

Doar denumirile cartierelor i-au dat de furcă dictatorului venit pe fugă de la Phenian și suntem în posesia informației conform căreia Piku, probabil din cauza figurii de asiatic, a reușit o neașteptată victorie în fața lui Pukcheang. Astfel, după redenumirea zonelor urbei, toate Micro-urile au devenit Pikro. Pikro 13, 18, 19, 20, 21, 38, 39, 40. Celelalte, Mazeping 1 și 2, Xiglina 1, 2 și 3, nu pot fi revendicate de vreunul dintre gălățenii de frunte și trebuie menționat faptul că nici numele combinatului siderurgic nu a fost păstrat. Din motive lesne de înțeles, i se va spune Koksar. 

Brăila va fi bombardată

Kim Jong-un a lăudat realizările conducătorilor Galațiului, de pe vremea tovarășului Ceaușescu încoace, întrebând la un moment dat și de Eugen Durba-Kim, spunând că nu se aștepta ca în această regiune a Uniunii Europene să fie beznă noaptea exact ca la periferia Phenian-ului. El a explicat și de ce va monta scutul anti-chiuvetă în cartierul Xiglina 1. „Lumea de pe aici, după ce am citit și presa și am văzut cum stă treaba cu rezultatul alegerilor, este destul de spălată pe creier. Dacă nu montăm scutul anti-chiuvetă, există riscul să se molipsească de la occidentali, cu toate că nu văd cum s-ar întâmpla. Arunc banii aiurea pe scutul ăsta, dar mai bine suflu și-n iaurt degresat, scuze de pleonasm. Și-așa nu prea curge apa la voi, deci nici chiuveta n-are utilitate”, a comentat noul jupân al locurilor. Auzind că la Brăila există cinematograf de fițe, nepotul lui Kim Ir-sen a ordonat bombardarea în regim de urgență a așezării vecine și deloc prietene. „Să meargă oamenii la filme imperialiste? Niciodată! E bine că avem proiector la Casa de Cultură, acolo se pot difuza filme patriotice”, a conchis unicul Kim. 

PheniAna lu’ Manole

Miam, câini fără stăpân!

Kim Jong-un citise de la distanță că în Galați sunt câini maidanezi fără să conștientizeze despre ce-i vorba. Sintagma poate fi tradusă doar în hindi, nicidecum în coreeană, așa că n-a înțeles despre ce-i vorba atunci când a văzut în spatele edililor locali o întreagă stână de patrupede. „Ce, mergeți la masă de aici? Miam! Nu trebuiau deja gătiți, când îi mai face dacă i-ați adus după voi? La ceaun sau cum?”, s-a arătat foarte curios cotropitorul, salivând la vederea zecilor de câini.

Ham Pohtit

Poftiţi la bal! (I) de Submarin Cosorescu

Iar s-a umplut ograda cu loaze şi lichele:

găini de trei parale, scursori de şapte stele...

mai date-n puncte-puncte, mai proaspete, mai vechi,

cu pleavă la mansardă şi apă în urechi!

 

Îi vezi cum ţin discursuri cu mâinile-amândouă

şi cum lovesc prostimea n-încredere şi-n ouă,

în turte şi-n lumină, în cer şi în pământ...

cum huzuresc pe truda celor ce-abia mai sânt!

 

Haiduci cu minte lisă, hăitaşi de filomele,

şuţi, crini, pâslari, durbace...ce substantive grele

în conturi şi-n slănină!...vreţi să mai ţină cont

de cei ce pun ştampila pe forme fără fond?

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

       

       

       

Citit 5548 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.