Ora de cocktail - British Coffee

Ora de cocktail - British Coffee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În aceste timpuri, se pare că dorinţa de a savura din gloria cosmopolită a vremurilor în care trăim, şi totodată decalajul uriaş faţă de Europa râvnită, ne obligă să bem cafeluţele în alte medii, ritmuri şi arome decât odinioară. Iar dacă nisipul şi tăvile de aramă prisosesc, taclaua cotidiană e tot la locul ei în decoruri moderne, în materiale noi şi pahare cu picior. Căci, ce înseamnă cafeaua dacă nu evadări din lumea măsurabilă, ceasuri furate eficienţei, clipe făcute cadou spiritului…

Iar pentru cei care cred, asemeni nouă, că un lucru bun mai bine-i savurat într-un mediu plăcut, aceste cafele cu grijă alese vorbesc nu numai despre licoarea care le-a adus împreună, ci şi despre timpul în care lucrurile se petrec şi locul în care se consumă acest aur negru al papilelor gustative. Reţeta următoare este perfecţiunea în materie de preparate pe bază de cafea…

British Coffee

- Ingrediente: un espresso (perfect, care să curgă 25 secunde din espresorul reglat bine alături de râşniţă), cremă de whisky Carolan’s sau Bailey’ - 10-20 ml, frişcă - foarte puţină.

- Mod de preparare: Într-un pahar (cană) de cafea turnaţi un espresso, turnaţi crema de whisky, apoi acoperiţi lichidul cu frişcă.

Această băutură o puteţi servi pe terasa Club Planet. Cocktailul a fost făcut de Dan Ghioc - bar manager, absolvent Absolut Akademi Sweden.

Citit 766 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.