Avancronica Sărbătorilor Galaţiului. Toţi strigoii, aşteptaţi la petrecere | PAMFLET

Avancronica Sărbătorilor Galaţiului. Toţi strigoii, aşteptaţi la petrecere | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sărbătorile Galaţiului ne aşteaptă la colţ. Ieşim pe stradă şi bem, oraşul miroase tot a friptură, iar zgomotul depăşeşte nivelul maxim admis. Astăzi vedem partea urâtă a sărbătorilor. Sunt şi părţi frumoase la astfel de sărbători, dar aici facem pamflet şi trebuie ironizăm ceea ce ne deranjează.

De Sfântul Andrei se spune că ies strigoii. Deci sunt şanse să-i vedem pe Durbacă şi Bacalbaşa

Tradiţia spune că, de Sfântul Andrei, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie ies strigoii. În aceste condiţii, organizatorii speră să îi putem vedea la Sărbătorile Galaţiului pe parlamentarii Eugen Durbacă şi Nicolae Bacalbaşa. „Să tot fie câteva cincinale de când ne tot bântuie cei doi. Doar ştiţi că ies mai mult noaptea, ca vizigoţii. De asta nu îi prea vedem. Ei bine, acum, de ziua strigoilor (de fapt, noaptea strigoilor), nu au cum să nu fie văzuţi, pentru că gălăţenii vor ieşi în stradă să sărbătorească toată noaptea. Îi aşteptăm, aşadar, pe scenă pentru o nouă evoluţie de excepţie în faţa publicului gălăţean”, a explicat Vasile Şoricaru, specialist în fenomene paranormale. Contactaţi telefonic, cei doi au preferat să păstreze suspansul cu privire la o eventuală apariţie a lor în piaţa publică. „Poate venim, poate nu venim”, a spus, misterios, Eugen Durbacă.

Dumnezeu se răzbună cu ploaie şi frig pentru că Picu e încă viceprimar

Din păcate (sau din fericire), de Sărbătorile Galaţiului se anunţă o vreme foarte rea. Meteorologii avertizează că de joi şi până cuminică vor fi cel mult 2-3 grade Celsius, va bate vântul şi va ploua mărunt şi rece. „Cu siguranţă nu este o întâmplare. Faptul că politicienii locali au decis să îl păstreze pe Picu Apostol Roman în funcţia de viceprimar nu avea cum să nu aibă efecte. Dumnezeu se răzbună şi ne dă ploaie pentru că nu l-am dat afară pe Picu. E simplu. Dacă îl dădeam jos pe Picu din funcţie, ar fi fost 25 de grade afară pe 1 decembrie. Sunt convins”, a explicat preotul Bazil Bărbosu, specialist în comunicare cu divinitatea.

Florin Pâslaru îşi pune o sacoşă cu bani sub pernă ca să-i apară în vis următoarea şpagă

Florin Pâslaru nu va veni la concertele publice organizate de Primărie. El a anunţat că preferă să stea acasă şi să doarmă în acele nopţi sfinte, pline de magie. „O să îmi pun o pungă de bani sub pernă ca să visez următoarea şpagă. A trecut ceva vreme de când am încasat şi eu ceva, aşa că nu risc. Vreau să fiu pe fază”, le-a povestit Pâslaru unor apropiaţi. Sursele noastre susţin că Florin Pâslaru va pune doar euro în punga de sub pernă ca să nu rişte să ia naibii vreo şpagă în lei. „Se devalorizează prea mult. Până o încasez, îi scade valoarea la jumătate”, a spus prevăzătorul Florin Pâslaru.
Sărbăutorii Galaţiului

Pamflet în versuri

Idiotul cu Claxon (II), de Submarin Cosorescu

Eu sunt idiotul cu claxon/ mă slobod pe indignarea lumii
pe temeinicia dimprejur/ şi hlizesc şi nici o frică nu mi-i
de nimic fiindcă-s marţafoi/ nimenea nu poate hotărî
să-mi suprime nepăsarea toată/ şi mitocănia lui ÎHÎ
neamurile mele sunt la fel/ negre-n cerul gurilor spurcate
şi şi-au pus claxon şi la copii/ ca să fie în conformitate
cu statutul meu de secătură/ cu certificatul meu de loază
cu licenţa mea de cicisbeu/ cu blestemăţia mea de groază!!!
Eu sunt idiotul cu claxon/ printre idioţii cu claxoane
eu sunt cel mai tare dintre toţi/ şi scandalagiu de milioane
la găini şi la nevasta mea/ le-am pus siguranţe şi alarme
ca să taie pofta la cocoşi/ când se lasă seara şi le-adoarme!!!
Eu sunt peste tot mai abitir/ decât orice posibilitate
eu sunt idiotul cu claxon/ şi alarmă-n tot ce se mai poate
aşadar luaţi aminte voi/ cei terorizaţi de claxonare
nici aici şi nici în cimitir/ n-aveţi nici o şansă de scăpare!!!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Alte ştiri, pe scurt, despre Sărbătorile Galaţiului

* Mai mulţi gălăţeni au anunţat că nu vor veni la concertul Deliei. „Va fi frig afară, deci o să vină îmbrăcată cu palton şi n-o să avem ce vedea”, a spus un tânăr fan al cântăreţei.
* Vor fi sărbători autentice. Un vânzător de vin fiert se jură că vinul pe care îl va comercializa său e făcut din struguri în proporţie de chiar 30 la sută.
* Pentru că au vrut neapărat să facă un concert care să nu cuprindă muzică rock, organizatorii au încercat să aducă şi trupele Holograf şi Compact. Din fericire, cele două formaţii vocal-instrumentale aveau alte planuri.
* La concertul de la Galaţi, Carla's Dream îşi va dezvălui adevărata identitate: din cauza ploii, machiajul va fi spălat de pe faţa artistului.
* Lidia Buble a avut o cerinţă specială pentru concertul de la Galaţi: să cânte înaintea ei şi alţi manelişti, ca să nu fie singura.
* La concerte nu vor participa chiar toate vedetele de la Antene. Mihai Gâdea a declinat invitaţia, întrucât va petrece un weekend romantic cu fundul lui Dan Voiculescu.
Coşmarul Carlei

Moaşte-surpriză la Catedrala din Galaţi

Şi anul acesta vom avea o procesiune religioasă de Sfântul Andrei. Credincioşii sunt aşteptaţi să mărşăluiască alături de preoţi, dar şi de o raclă în care vor fi aduse nişte moaşte-surpriză. „Am descoperit recent un zăcământ de moaşte nepupate, pe care le vom scoate pentru prima dată. Primele 100 de pupături sunt la promoţie, adică gratuite. Mai departe vom avea tarifele standard, de 10 lei pupicul”, a explicat o sursă din cadrul Episcopiei.
Vânăt din Pupa


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 4073 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 16:57

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de Moartea pe uliţă
  Duminică, 26 Noiembrie 2017 16:39
  92.86.49.***
  ... pariu pe uliţa noastra plina buluc de masochisti notorii, la viitoarele alegeri sau pentru vreun plebiscit anume, se va vota majoritar ca si pana acum, pentru - si pe - faslaru, bacalbasa si durbaca!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Debilu
  Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 15:48
  89.34.237.***
  Cum le ştiți voi pe toate! ?
  Aia cu "idiotul cu claxon" oare se referă la cocalarii din trafic care conduc numai din claxon sau la anumiți politicieni care "dau numai din claxon" şi cam atât? Retoric, evident.
  0
  1
  Raportează
 • postat de pupator eu, dar mai mare pupator tu..
  Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 13:22
  83.70.229.***
  si presa pe ale cui "moaste" pupa?

  Interesant ca traim cica timpuri in care sa incurajam toleranta, fata de alte culturi si religii, de ce nu si fata de ortodocsi!? Sau ortodocsii trebuie sa devina minoritate ca sa aiba "drepturi" si sa inceteze aceste asa-zise pamflete impotriva lor?!
  1
  2
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 07:50
  100.99.95.***
  S-au descoperit moastele lui Ion Iliescu , problema-i ca sunt super pupate ( nu spun unde ).........de alegatorii stangii .
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.