PAMFLET. Lupu-şi schimbă parcul, dar năravul ba

PAMFLET. Lupu-şi schimbă parcul, dar năravul ba
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primăria Galaţi a fost somată să-şi ia lupoaica din părculeţul de lângă fostul sediul al municipalităţii. Somaţia dă mult de furcă autorităţilor locale, care se confruntă acum cu o serie interminabilă de probleme legate de această mutare. Rubrica Pamflet vă explică întreaga situaţie şi oferă câteva variante salvatoare.

Soluţia cea mai bună: Picu Roman să ţină lupoaica în braţe şi să fugă din parc când vine proprietarul

Una dintre soluţiile care se discută acum în Consiliul Local ar fi ca distinsul cetăţean al oraşului Picu Apostol Roman să ţină lupoaica în braţe şi să stea statuie în părculeţ. Este vorba, aşadar, despre un soclu mobil, care să poată ieşi din zonă de fiecare dată când vine proprietarul în inspecţie.

"E o soluţie bună, pentru că în acest fel nici nu trebuie practic să mutăm lupoaica, deci nu trebuie să găsim alt amplasament. În plus, îi dăm o sarcină şi lui Picu Roman, care cam freacă menta prin Primărie. Deci împuşcăm doi lupi... mă rog, iepuri, în acelaşi timp", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Picu Roman s-a arătat şi bucuros, şi supărat, în acelaşi timp, de soluţie. "E bine pentru că în acest fel salvăm un simbol al oraşului, dar sunt reticent din cauză că nu am un trening care să se asorteze cu lupoaica. Îmi trebuie unul de firmă, din aur. Dacă Primăria dă bani, eu mă bag", a spus Picu Apostol Roman.

Picu Roman: "Ţin lupoaica în braţe şi aştept pe oricine să sugă de la toate ţâţele disponibile"

Deşi a lăsat să se înţeleagă că ar face gestul de a ţine lupoaica în braţe doar pentru a ajuta Galaţiul, sursele noastre indică faptul că viceprimarul Picu Apostol Roman abia aşteaptă să se pună pe treabă.

"S-a gândit la toate aspectele. Se ştie că lupoaica a hrănit practic romanitatea de la ţâţele ei, aşa că se aşteaptă ca şi gălăţenii să continue această tradiţie. Picu îşi doreşte ca oamenii să vină să sugă de la ţâţele lupoaicei, în timp ce el o ţine în braţe. Unii nici nu o să-şi dea seama că ar putea să apară o ţâţă în plus", a relatat un apropiat al lui Picu Apostol Roman.

Nicolae Bacalbaşa promite să aducă un câine maidanez care să ţină locul lupoaicei

Dacă statuia va fi mutată, în părculeţ va rămâne totuşi ceva. Mare iubitor de câini, psedistul Nicolae Bacalbaşa promite să aducă el o căţea în zonă şi s-o lase stăpână peste părculeţ. "O grădină zoologică atrage mai puţin decât o statuie, aşa că mi se pare o variantă frumoasă. Ne cramponăm de tot felul de sculpturi, când putem pune chiar animale vii acolo. Puneţi lupoaica unde vreţi voi, că în centru ar trebui să avem doar câini. Rog papagalii statului paralel să stea departe de părculeţ, pentru că vor fi muşcaţi de câinele oficial al ţării", a transmis Nicolae Bacalbaşa.

Ionuţ Lupeanu

Alte probleme şi soluţii cu lupoaica

RELOCARE. Echipa de fotbal Oţelul Galaţi vrea să găzduiască lupoaica. Şefii clubului speră să rezolve în acest fel o rivalitate veche cu o altă echipă din România. "Sperăm că nu o să mai vină niciodată oile la noi pe stadion", a spus un oficial al clubului.

* Statuia ar putea să ajungă chiar în curtea PSD. Un arhitect cunoscut a propus un complex statuar la sediul social-democraţilor, care va mai cuprinde oaia lui Daea şi oul lui Vosganian. Complexul se va numi "Un ou, două oi şi un lupoi".

* Un alt loc bun pentru statuie ar fi insula de pe Dunăre, din dreptul Falezei. "O putem grada şi, astfel, aflăm şi cotele apelor Dunării", a spus Ionuţ Pucheanu.

* Lupii tineri din PNL au şi ei planul lor: îl vor critica zdravăn pe Facebook pe Victor Paul Dobre, până când acesta îşi va da demisia din PNL.

* Florin Pâslaru nu se simte prea ataşat de lupoaică. "Nu mai bine vindem fierul la Combinat şi facem un ban cinstit?", s-a întrebat Pâslaru.

* Eugen Durbacă nu mai vrea nici el lupoaica: "Nici măcar nu seamănă cu lupoaica pe care am văzut-o eu vie la Roma".

Lupii Vineri

Maidanezii se pregătesc de invazie

O gaşcă de maidanezi din Micro 40 se pregăteşte să ia cu asalt părculeţul de lângă fostul sediu al Primăriei. Până acum, de teama lupoaicei, niciun câine nu a îndrăznit să se plimbe măcar pe acolo, astfel că maidanezii au acum motive de bucurie. "Ultimul spaţiu neatins de câini comunitari din Galaţi va fi populat imediat după mutarea statuii. Galaţiul va fi în totalitate al lor", a explicat chinologul Marcel Azorel.

Maidan Căpitan de Plai

Gunoul de pe Stradă (I)

adunaţi gunoiul de pe stradă/ cred că are vro treizeci de ani

de când huzureşte în cetate/ printre imbecili contemporani

de când pute de-ţi turteşte nasul/ şi-ţi blochează calea spre eden

nu mai ştii internaţionala/ nici măcar sublimul ei refren

nu mai ştii cum se numeşte mă-ta/ cum se cheamă ţara care l-a

strâns la piept frumos fără să vadă/ că e un poltron şi o lichea

adunaţi gunoiul de pe stradă/ tot gunoiul clasic şi modern

tot gunoiul care pardoseşte/ drumul categoric spre infern

tot gunoiul care perforează/ linişte speranţă şi candoare

şi-ţi lipeşte năclăieli pe clanţă/ însă-şi urlă faima că nu-l doare

nici în curcubeul de pe coastă/ nici în crucea mă-sii vinovată

că l-a strâmb făcut printre etaje/ şi l-a drept abandonat pe stradă

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2973 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.