Live-text și palme

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Doar nu puteam rămâne atârnat ieri de lanțul evenimentelor de la Înalta Curte de Casație și Justiție... M-am retras preventiv la ale mele - asemenea spețe sunt ca meciurile de tenis ale băieților în turneul de la Wimbledon. Știi cu aproximație când începe, doar să nu se strângă norii, însă nu poți preconiza finalul. Iar din ce mi-a trecut pe la urechi, avocații lui Dragnea serveau cam bine.
* Live-textul unui subiect de presă cum este judecarea celui de-al treilea om în stat (indiferent care ar fi acel stat) se trăiește ca la meciurile de fotbal netelevizate. Dai refresh, pagina de Internet se încarcă, aștepți fazele importante, măcar un corner, o lovitură liberă, strigi „hai cu golul!”, apoi îți aduci aminte că altele sunt prioritățile în viață. De pildă, îți dai două palme când vezi filmul discuției cu senatoarea de Vaslui care de două decenii e în simbria Parlamentului și care se rățoiește la presă pentru că nu-i convin întrebările. Fusese învățată doar cu mingi ridicate la fileu. E doar un crâmpei din emisiunea „România, te iubesc!” de la Pro TV, una dintre puținele autohtone în care se practică un jurnalism ca în Biblia branșei. Revezi secvențele cu vasluianca isterică și îți vine să mergi în județul vecin și să-i iei la întrebări pe țața Marghioala și pe nea Ion de ce au putut vota o asemenea creatură. Nu o dată, nu de două ori, din anii ’90 încoace, și nu doar pe ea, și pe feciorul ei... Se subînțelege că nici capul familiei n-a rămas acasă, la cratiță, e însuși președintele Consiliului Județean Vaslui.
* Președintele Iohannis își va lansa astăzi a treia carte, „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”. Merge un singur comentariu, ca în celebrul banc: am văzut de mult filmul, chiar nu mă interesează broșura.
* De ce ar trebui să scrie cărți un conducător de țară? E o condiție obligatorie la angajare? „Candidații cu fior, filologii de profesie beneficiază de un evident avantaj.” Or Klaus este profesor de fizică, o culegere ar trebui să scoată pe piață, nu beletristică.
* O colegă posesoare de umor fin îmi arată următorul titlu: „Cocul masculin: da ori ba?” Știe că am o problemă cu părul vâlvoi și dacă ia naștere în chiria unei femei. Dar prefer să fiu corect politic și să fiu de acord și cu cel bărbătesc.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.