Să nu punem la suflet!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* A început aventura noilor miniștri, ei fiind în primul rând prinși în cea mai enervantă etapă, aceea a interviurilor din Parlament. Astfel îi și descoperim, aflăm dacă sunt în stare să rostească două vorbe și așteptăm să ni se ofere, să pipăim. De pildă, viitorul șef al Finanțelor, un anume Câciu, a scos pe cavitatea bucală următoarele nestemate: "A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo." Aproape că am înțeles, dar nu trebuie să pun la suflet.

* Absolvent al Academiei de Poliție, noul ministru al Agriculturii a încurcat furculița cu furca sau, de fapt, engleza vorbită cu aceea bănuită. Și a trântit-o elegant, ușor filosofic, la audieri: "Totul crește din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem." Sigur a citit "Amintiri din Copilărie" de Creangă, însă n-a știut să interpreteze snoavele îndrăgitului scriitor.

* Nu-mi place șopingul, de aceea nici nu-i respect varianta oficială, din engleză. Și n-am niciun motiv să aplaud sârma ghimpată de la un anumit lanț de magazine din țară. De ce? Tocmai din cauza inutilității sale, deoarece cumpărătorii, fie ei vaccinați au ba, oricum se vor întâlni la raft și la case. Capisci? Prin urmare, de ce era nevoie de acest spectacol grotesc, de un gard ca la stână? Ca să mai avem un subiect de rumegat, să uităm de băieții care se pregătesc să ne guverneze până la lacrimi?

* Desigur, am priceput că trebuia ca și gura supermarketului să mânce o bucată de pâine albă, că dacă e catalogat drept centru comercial, nu mai poate primi bipezi flămânzi decât pe baza certificatului verde... Carevasăzică, s-a identificat o soluție pentru o multinațională căreia cifrele începeau să-i dea cu virgulă, deși e doar o soluție vopsită. Dacă virusului îi place la cumpărături și trece și prin mască și cu toate dezinfectările de la intrare/ieșire, gardul e absolut fără niciun folos. În primul rând, n-are legătură cu lumea civilizată a anului 2021. Dimpotrivă, ține de filme SF regizate la beție.

* Hoții au vandalizat camera de control a celui mai înalt telescaun din Stațiunea Straja. Aceștia au urcat până la Cota 1800 și au furat cablurile de cupru. Instalația era nefuncțională de anul trecut, după ce piese în valoare de zeci de mii de euro s-au defectat din cauza intemperiilor. Vom afla făptașii, dar e posibil să-i și votăm prin 2028 încolo.

Citit 1098 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 23:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.