Cereale carnavalului - tartru absurd

Cereale carnavalului - tartru absurd
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Dacă medicul de familie mi-ar prescrie o rețetă pe bază de cereale modificate genetic, cu lapte, tot ce-aș găsi de cuviință să-i spun e că și eu am vizitat Muzeul de Antropologie Săpoca, dar nu știu să caligrafiez așa de frumos. Atâta doar că pentru genul ăsta de teatru ieftin cu accente absurde folosesc telecomanda televizorului sau internetul. Așa am și reușit să aflu că, la o conferință de compresă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat deciziile luate în legătură cu importurile de cereale ucrainene, vorbind despre el...la persoana a III-a!

Niciodată n-am înțeles dacă vorbitul în public la persoana a III-a este o tulburare de comunicare, un truc de PR sau doar o consecință a neputinței medicinei moderne. Pe vremea în care era primar de sector, îndrăgitul lingvist de renume național și televizual Marean Vanghelie obișnuia să-și conjuge verbele și eforturile logopedice la persoana a III-a C, banca de la geam. Nu întâmplător, Vanghelie a intrat în Istoria Limbii și Literaturii Gramaticale vorbite, grație contribuției sale unice la reabilitarea expresiilor șecspiriene. În special a celebrei replici „A fi sau nu a fi”. Până și veganii din Pantelimon vorbesc despre Marean Vanghelie, cu vădită admirație. Pentru ei, fostul primar de la Sectorul 5 este „primarul carne este”.

Un alt personaj politic cu o importantă contribuție la perpetuarea vorbirii despre sine la persoana a III-a este Mircea Geoană. Domnul Geoană a fost consacrat de abilitatea sa de a reuși să fie președinte de țară cu termen de valabilitate de aproape 24 de ore. O altă performanță prezidențială a lui Geoană este aceea că sosia sa a fost confundată, la mișto, cu sosia lui Băsescu.

Singurul personaj public de la noi care vorbește despre el la persana a VI-a este Klaus Iohannis. Motivele par a fi de natură imobiliară. Iar asta i se trage de la imprudența de a fi bătut în cap unul dintre covoarele persane, de față cu soția.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 831 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.