Școala cu reforma în fundul curții

Școala cu reforma în fundul curții
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aveți un minut să vorbim despre Domnu? Da, la Domnu Trandafir mă refer. Școala este bună, dar, vorba profului de Oenologie, trebuie să te ții de ea.

La școală te duci, după aproximativ 7 ani de acasă. Brad Pitt ar da vina pe cei 7 ani din Tibet, însă asta e doar problema lui. A noastră e școala românească, cu problemele și culegerile ei de probleme, o școală lăsată de izbeliște, în plata Domnului. Da, tot la Domnu Trandafir mă refer.

Conform unui amendament la Legile Educației, adoptat de Comisia de Învățământ, elevii vor putea fi exmatriculați pentru abateri grave. Măsura este valabilă și pentru școlile care au educația și reforma în fundul curții. Pe vremea copilăriei unora dintre noi, una dintre cele mai reformiste, ironice, retorice și pline de învățăminte întrebări pe care le primeam din partea părinților era: „Ai fost la școală, ca să ai de unde să vii?!” Dincolo de savoarea sarcastică, întrebarea îmi amintește, cu subtilitate greu de priceput la acea vreme, că energia cinetică trebuie produsă și consumată, chiar și cu riscul de a ne trezi cu o diplomă de absolvent. Amendamentul la pomposul plural de „Legi ale Educației” a fost inspirat de noul val de violențe din școli, alimentate de binefacerile de rit erotic ale internetului și de pauperitatea celor 7 ani de acasă din Tibet. Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! Ai făcut măscări de natură sexuală sau ai sărit la bătaie la profesor? Continuă școala! Acasă. Școala online altfel, varianta fără cadre didactice, căreia îi lipsesc doar orele de curs, internetul și recreația. „Exmatriculare humanum est” spuneau latinii, ori de câte ori erau chemați să facă profeții despre învățământul românesc.

Pentru cei care nu știu cât de frustrantă poate fi exmatricularea, dar nici mâna pe carte nu vor să pună: imaginați-vă că, acasă fiind, vă treziți cu un bărbat la ușă, care pare că face prozelitism: „Aveți un minut să vorbim despre domnul nostru patron spiritual?” Da, la patronul barului de lângă școală mă refer.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1885 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.