Burdihanul Ancuței s-a mutat la Cluj

Burdihanul Ancuței s-a mutat la Cluj
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Un ascultător din Cluj sună la un post de radio din localitate și întreabă, ca să se afle-n treabă:

- Cum se numesc oamenii rupți în gură de foame?

- Foameni, însă nu numai pentru asta îi iubim!

În orașul Cluj-Napoca există un restaurant în care, pentru a comanda o chiflă, trebuie să ai lângă tine cel puțin 3 giranți, ca să fii sigur că ți se aprobă creditul. Cât privește scobitoarea de după, deja se pune problema intervenției Fondului Monetar Internațional sau, și mai grav, a Fraților Cămătaru. Cel mai scump preparat din meniul acestui restaurant este un platou, care costă 6.000 de lei. Sună de parcă tocmai v-am descris platoul în care se va filma „Titanic Contraatacă”. Martorii oculari au mărturisit cu mâna pe portofelul imaginar că, deși prețurile sunt iritabil de mari, restaurantul e mai mereu plin. Să-mi iertați insolența, dar chiar simt nevoia să explic expresia eufemistică „martori oculari”: sunt cei aproximativ 3 inși cărora li se permite să se zgâiască din stradă, în incinta restaurantului, circa 3 minute pe zi, ca să le poată furniza tabloidelor bucureștene informații prețioase și simandicoase. Haios este și faptul că, deși cei mai mulți dintre bogații care halesc în acest restaurant plătesc cu cardul, tabloidul care a publicat știrea a ținut morțiș să specifice că „gurmanzii sunt nevoiți să bage adânc mâna în buzunar”. Gest pe care-l fac și foamenii de rând, mai cu seamă când vor să mimeze că plătesc nota în moneda botswaneză.

* Anunțul momentului în showbizul românesc: Smiley și Gina Pistol se căsătoresc. Între ei. Viitoarea soție a lui Smiley-omul a promis că-l va aștepta pe soț acasă, seara. Cu brațele deschise și cu piedica trasă. Cu condiția să nu fie pusă-n jenanta situație de a-l întreba: „De unde învii la ora asta?!”. Nu de alta, dar „blasfemia” nu-i totuna cu „blasfemeia”.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

 

Citit 2689 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 13:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.