Fontanela din Trevi și guvernul bătut în cap

Fontanela din Trevi și guvernul bătut în cap
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Când doi îți spun că ești mangă, trebuie să pleci acasă. Sau, vorba lui Iohannis, că și lui îi plac proverbele imobiliare cu echivoc, dacă nu vrei acasă, te duci în vacanță. Dar nu cu Doamna cu Coasa, Doamne ferește, pentru că, vorba poetului, dânsa e ocupată cu lectura, citește ziarul. Din același ziar am aflat că beția de cuvinte a guvernului Ciucă nu trece cu zeamă de varză, pentru că genul ăsta de beție face bine la starea de spirit. E un mod de viață. Specialiștii spun că guvernul Ciucă a fost și mic, când era bolnăvior. De fapt, suferea de mahmureală în formă continuată. Bașca era somnambul. Într-o noapte, s-a trezit să-și ia pastilele de mahmureală și memorie, dar a uitat unde le-a pus. Așa că, din senil, i-a venit să plece de acasă, ajungând la Roma. La Fontanela din Trevi. Era curios să afle dacă e bătut în cap. În timp ce guvernul Ciucă arunca o monedă națională, niște italieni luptau împotriva schimbărilor climatice. Au aruncat cărbune lichid în apa Fântânii Trevi, colorând-o în negru. Semn că Doamna cu Coasa trecuse și ea pe acolo, simbolic. Despre simboluri, metafore și figuri de stil, am învățat la școală. E de presupus că și Ciucă a pățit asta. Nu de pomană își pune abilitățile ludice în slujba cuvintelor. Cu ajutorul cărora s-a exprimat în legătură cu greva generală a profesorilor. Așa am aflat că premierului României i se rupe sufletul de elevi și părinți, care, a remarcat el, suferă de pe urma grevei. Generale, așa este! Și nouă ne plac sofismele, dar nu suntem așa sensibili și empatici.

Știre de penultimă oră!

Aflând că Domnul Trandafir s-a plâns că nu se ajunge nici el cu banii, prim-ministrul l-a sunat pe acesta, pentru a-i oferi un sejur la Techir Ghiul. Pentru că, vorba cioclului, nămolul e aur curat.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1625 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 12:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.