VideochatGPT-ul și inteligența emoțională

VideochatGPT-ul și inteligența emoțională
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Șeful companiei OpenAI atrage atenția asupra unui lucru, care nici prin cap nu ne-a trecut. Chiar și politețea utilizatorilor exprimată prin cuvinte și expresii precum "Te rog!" și "Mulțumesc!" contribuie la consumul energetic uriaș al inteligenței artificiale. Așadar, mai ușor cu politețea și curtoazia pe scări, că energia e scumpă, iar inteligența-i pe terminate!

Până să-mi spună bossul ăsta cum stă treaba cu interacțiunea dintre om și inteligența artificială, trăiam cu naiva impresie că doar luxul și prostia costă. Aș vrea să contribui și eu la economia de energie, cu modestele mele posibilități intelectuale şi cognitive. De pildă, propun că, de azi înainte, să-i tratăm pe acești roboți ca pe niște semeni. Am glumit, dar mai bine c-am făcut-o aici și nu în conversația cu ChatGPT, că cine știe ce i se mai năzărea sau câtă energie mai consuma. Ciudat mi se pare că, la acest capitol, orașul Galați stă foarte bine. În sensul că n-am auzit pe nimeni din Galați să se plângă că videochatGPT-ul ne-ar aduce sistemul energetic la sapă de lemn.

În anul 2023, România era pe primul loc în lume la videochat. Pentru gălățeni, asta nu este o știre. În cel mai hazliu caz, poate fi un truism socio-profesional. Videochatul este atât de popular la Galați, încât atunci când dintr-o mașină foarte scumpă coboară o domnișoară pe care n-ai mai văzut-o în cartier poți pica în păcatul de a crede că s-au înmulțit cazurile de agorafobie.

* Ca să fie sigure că românii nu ratează întâlnirea cu sărbătoarea muncii, istovirii după grătar și contradicției în termeni, Căile Ferate Române au făcut marele enunț: "CFR suplimentează numărul trenurilor în minivacanța de 1 mai, asigurând mai multe legături spre Constanța și stațiunile de pe litoral." Multe dintre trenurile de călători au plecat deja spre stațiunile de la poalele Mării Negre. Unele chiar în a doua zi de Paște. Ca să fie sigure că ajung pe Litorar, nu în Cartea Recordurilor. La baza acestei precauții stau două proverbe ceferistice și cinetice: "Mai bine mai târziu decât niciodată" și "Niciodată nu-i prea târziu".

Citit 1049 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2025 21:33

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro