Candidatul asiatic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acum două seri mă culcasem cu grijă. Îmi zic, bă, te pui la somn ca nesimţitul, în vreme ce unii vor băga ca urşii toată noaptea ca să vedem a doua zi chipuri frumoase pe stâlpi. Eram să bălmăjesc stâlpuri, uitasem că taică-su nu mai candidează. Apoi încercam să-mi fac curaj – stai, nene, că urmează weekendul, oamenii nu se vor grăbi să ridice figurile pe sârmă, poate abia de luni le vom întâlni în trafic. Stând aşa, în inima nopţii, şi numărând candidaţi, dar mai ales imperfecţiunile lor, m-a furat Moş Ene şi m-a dus liniştit spre zorii zilei. La ieşirea din casă, surpriză imensă – era unul pe pânze kilometrice cu un zâmbet de Dalai Lama. Aoleu, îmi spun, m-am teleportat pe alt continent? I-am zărit imediat numele, dar nu cadra cu funcţia de pe baner... Ceva nu era la locul lui, însă la fel de adevărat e că nu-mi băusem cafeaua. Candidatul asiatic era băiatul cu copiatorul. Cu MTO. Cu fă, Doină, aveai chef de nişte inundaţii. Începuse campania.  

* Dacă rogi pe cineva să iasă în stradă pentru a spăla bordurile cu şampon sau ca să strângă (să strângem, e forma corectă, formă franţuzească) gunoaiele de la marginea pădurii, vei avea surpriza de a număra doar câteva persoane. Or câteva zeci. Voluntariatul din mileniul al III-lea este asimilat muncii patriotice de pe timpul lui Nea Nicu. Dar chiştoace, pahare de plastic şi resturi de ciungă se aruncă în continuare pe geamul maşinii. Voiam să ajung altundeva: unde găsesc ăştia de la partide atâţia sclavi moderni pentru a monta o noapte întreagă poze importante? Ca să se asfalteze la lumina lunii, să nu mai stăm ca fraierii câte o oră în intersecţie, ar fi nevoie de şapte mii de intervenţii, semnături şi referiri la Codul Muncii. Deja pun suflet şi mai bine schimb subiectul.

* Aş dori să-i transmit domnului Victor Rebengiuc, actor de renume naţională, s-o lase moartă cu acea campanie în care, sanchi, descoperă cine ştie ce. De dimineaţă până seară dezvoltăm o ţară, susură reputatul artist, mesaj care îmi displace profund. Chiar dacă aş vrea să cred povestea domnului Victor, îmi pare că pregătim o minunăţie de ţară pentru alt Victor, unul mai de la est. Putin.

Citit 829 ori Ultima modificare Vineri, 03 Octombrie 2014 14:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.