Gigacalorie, fă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Măcar ne consolează faptul că şeful Apaterm şi-a tras boiler. Omul n-are centrală de apartament, deci nu şi-ar fi putut gâdila igiena personală fără hardughia de încălzit apă.

* Înţeleg că nici unele şcoli din municipiu nu mai au căldură din cauza datoriilor istorice, geografice şi mintale la întreţinere. Păi, e bine spre excelent - copilaşii Galaţiului vor avea o şansă în plus de a ajunge parlamentari. Doar n-o să-mi spuneţi că-ţi trebuie multă carte pentru a păşi pragul Casei Poporului.

* Amicii îmi şoptesc că gigacaloria, o gagică pe care n-o pot contabiliza, a fost scumpită la cererea entităţii numite Electrocentrale, însă informaţia a transpirat foarte târziu în presă. A fost o întâmplare că s-a aflat, altfel consumatorul s-ar fi trezit cu minunea direct pe factură. E bine că s-a majorat (nu s-a scumpit, a fost ajustat preţul, bă!), dar şi mai bine e că nu mai avem ocazia de a o plăti. Gigacaloria, cu ochii săi melancolici şi umbroşi, există doar în teorie în aria dintre combinat, Dunăre, Bădălan şi Bariera Traian.

* Mostrele de nepricepere, ca să nu zic prostie, incultură şi alte neghine, nu falimentează niciodată în ţara Mioriţei. Anunţul CET-ului, adică al băieţilor de la Electrocentrale, că ar fi bine să se achite în regim de urgenţă niscaiva lovele în contul datoriilor e ca o gură de oxigen în mijlocul autopsiei. Chiar dacă eşti societate comercială şi te-a păpat insolvenţa, trebuie să raţionezi: când chitanţele din portofel zic că nu am nicio datorie la apă caldă şi căldură, dar în calorifere şi ţevile de la baie curge fix năzdrăvănia lui Terente, cum naiba te aştepţi să scot şi alţi bani din bugetul familiei ca să-ţi opresc hemoragia? Să zici sărut mâna că nu ies în stradă ca să te iau la întrebări, nu-mi reaminti că mă numesc bun platnic, profesionistule!

* Calorifer pauşalizat (sau pauşalnic, dacă-mi permiteţi nişte licenţe), acest substantiv comun care foloseşte doar dacă este depus la centrul de colectare a fierului vintage... Caloriferule, măi dragă, de ce miroşi a congelator?


CITEŞTE ŞI: Herţanu sau Merţanu’?

Citit 813 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.