Harbuz în serviciu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Revin, cu permisiunea cititorilor, la cimitirul lui Darius Vâlcov. Încerc să-mi imaginez un telefon fix zbârnâind pe seară în casa deja fostului ministru de Finanţe. Răspunde nevastă-sa, Lavinia Şandru: Alo, Darius nu e acasă. Cum, îl caută mătuşa de la ţară? Bre, Darius e la Bellu. Sau la cimitirul Ghencea, mă rog, nu contează... Stai liniştită, tuşico, n-are nimic! De fapt, d-asta merge acolo, printre morminte, ca să n-aibă nimic. Nu ştiu dacă mă-nţelegi. Nu moartea trebuie să ne înspăimânte, ci zilele de beci. Alo, mamaie, ai închis?

* Vă daţi seama cine ar fi putut ajunge preşedintele României, mai ţineţi minte câte coate s-au dat după acele confruntări televizate între Ponta şi Iohannis? Armata de postaci a pesedeului îi punea cruce neamţului, considerând că nu este pregătit pentru o asemenea demnitate, însă omitea faptul că băiatul doamnei Cornelia Naum e mai subţire şi decât Vanghelie. Dacă faza cu doctoratul n-a mers într-o ţară traversată de Dunăre şi Neajlov, prim-ministrul a reuşit să scape în weekend ditamai gaia. Pe gură a eliberat-o, vultur pleşuv, zăgan autentic, ce mai! Individul a spus că-i pare rău de Vâlcov, că era cel mai bun din Guvern, deşi omul său apăruse deja în presă ca actor principal în peliculele Cimitirul şi Plasa cu Lovele. Victoraş s-a comportat ca Bulă în bancul din restaurant, ăla cu amantele - da, dragă, dar a noastră e mai frumoasă! N-am timp, nici spaţiu să-l povestesc, în caz că nu-l ştiţi, îl găsiţi integral pe Internet.

* Şeful ANI, Horia Georgescu, trage la ani mulţi. Pentru neiniţiaţi, ANI este Agenţia Naţională de Integritate şi, în buna tradiţie românească, lupul ajunge manager la oi, pentru ca ulterior să se plângă, scobindu-se între dinţi, că nu-i bună pastrama de mioară. Acest Horia din poveste a fost reţinut într-un dosar mustind a infracţiuni grave. Abuzul în serviciu, la cât de frecvent este în România (acelaşi virus pare să-l fi infestat şi pe Horică), are nevoie de logo... Cred că i l-am şi găsit: la câţi pepenari au ajuns peste noapte în politică şi administraţie, cred că harbuzul i-ar reprezenta cu fidelitate. Harbuzul în serviciu.

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.