Sus burta, popor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ponta anunţă că de la 1 iunie va scădea TVA-ul la 9 la sută pentru toate alimentele. Pe bune, nu e glumă, berea se numără printre ele... Cel puţin aşa ar trebui să fie, unii specialişti promovează acest produs ca atare.

* Şi vinul e aliment, altfel n-ar mai fi prezent în spoturile publicitare din spaţiul audiovizual. Parcă văd că se trezeşte vreun deştept de prin Guvern să concluzioneze că tămâioasa şi cabernetul sunt băuturi alcoolice. Ar fi previzibil, s-ar face de râs.

* Nu înţeleg de ce a fost aleasă data de 1 iunie, adică Ziua Internaţională a Copilului. Victore, ce faci, e mesaj subliminal, e un fel de, bă, puneţi mâna şi daţi-le plozilor să crape în ei, nu-i mai ţineţi flămânzi?

* Iar data de 1 iunie coincide cu startul sezonului estival, cu perioada în care ar trebui să facem tot posibilul pentru a da burţile jos. Cum să mai scăpăm de şunci dacă haleala va fi mai ieftină? Fă ceva, Victoraş, măcar obligă-i pe comercianţi să ridice preţurile fix din aceeaşi zi! Scade TVA-ul la 9 procente? Să sară scorurile produselor de îmbucat cu 20 la sută, să vezi ce-o să ne mai iasă pe ochi această măsură ieşită din comun...

* Sau poate că se apropie alegerile anticipate, alea pe care le tot pomenesc liberalii, e adevărat, cu jumătate de gură. Cealaltă jumătate şopteşte ceva, habar n-am ce. Mă îndoiesc, însă, că marea masă a electorilor social-democraţi deosebesc TVA-ul de EKG sau de ADN. Doar n-o să-mi povestiţi că românii care votează cu găleata şi punga de făină discern taxa pe valoarea adăugată de taxa pe stâlp.

* Când încercam să-i dedic o întreagă rubrică partidului iubit şi deciziilor sale economice fără precedent, m-a blocat ştirea conform căreia ilustrul scriitor George Copos părăseşte pârnaia la numai un an şi o lună de la condamnare. Din patru ani de pedeapsă, a bifat un an, ca pe vremea când armata era obligatorie. Bravo, bă, ţineţi-o tot aşa! Mama mă-sii, Cărtărescule, te-a făcut de râs George! Cinci cărţi într-un an, Mirceo, ce-i cu tine, eşti de nerecunoscut!

Citit 948 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2015 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.