Noile troleibuze au intrat pe traseele de transport public | GALERIE FOTO
Foto: Marius Negri

Noile troleibuze au intrat pe traseele de transport public | GALERIE FOTO
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cele 14 troleibuze noi, achiziţionate de Primăria municipiului Galaţi, sunt, începând de joi, 21 decembrie 2017, la dispoziţia gălăţenilor. „Este curat, frumos, elegant! Aşa merită Galaţiul, un transport civilizat, un transport modern. Chiar şi nepoţelul meu, David, este încântat”, ne-a declarat domnul Constantin Buruiană unul dintre călătorii care au inaugurat, alături de oficialităţi, prima călătorie cu noile mijloace de transport. „Este comod, curat, frumos, şi sperăm să rămână tot aşa, să păstrăm ceea ce am primit”, a fost de părere o altă călătoare, Marcela Velea.„

Joi, la prânz, primul troleu a pornit în cursă pe traseul 102, din staţia Parc CFR către Micro 19. Primii gălăţeni care au urcat în mijlocul de transport au avut surpriza de a se întâlni oficialităţile locale, în frunte cu primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, autorităţi care şi-au cumpărat bilet de călătorie şi l-au şi compostat. La capăt de linie, încolonate, aşteptau să intre în cursă, conform graficului de transport, alte zece troleibuze.

„Aşa cum am promis, până de sărbători, cele 14 troleibuze au intrat în uz. Din economiile făcute, vom cumpăra încă trei troleibuze, care vor veni anul viitor. Da, mi-am luat bilet! L-am compostat. Sper ca modelul să fie folosit şi de cetăţenii municipiului Galaţi, pentru că toţi ne dorim un transport modern, dar, din păcate, nu toţi suntem dispuşi să plătim bilet”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Întrebat când a călătorit ultima dată cu transportul public în comun, edilul ne-a declarat că vara trecută, fără presă, a circulat cu un autobuz din faţa Spitalului Judeţean până în faţa Primăriei: „Nu mi s-a părut anevoios, nici nu am prins o oră extrem de aglomerată, recunosc, dar cu siguranţă e loc de mai bine”, ne-a declarat primarul.

Cum le păstrăm, aşa le avem

Noile troleibuze au podeaua coborâtă, trapă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi scaune speciale pentru acestea, aer condiţionat, spaţiu pentru cărucioare de copii şi scaune rulante, panouri de afişaj pentru informarea călătorilor şi avertizare sonoră la închiderea uşilor.

„Noi am înţeles ce trebuie să facem pentru a avea un transport modern, sper ca şi cetăţenii să înţeleagă, să nu lase afară bunul-simţ atunci când urcă în aceste mijloace noi de transport. Pentru că aşa cum le vom păstra, aşa le vom avea pentru o mai lungă perioadă de timp!", a declarat primarul.

Reamintim că noile troleibuze sunt cumpărare din creditul contractat la BERD de către fosta administraţie locală.


De astăzi, 21 decembrie 2017, puteţi călători cu NOILE TROLEIBUZE | Primul dintre cele 14 troleibuze noi, achiziţionate de Primăria municipiului Galaţi, a pornit deja în cursă pe traseul 102, din staţia Parc CFR către Micro 19. Gălăţenii care au urcat în mijlocul de transport din prima staţie au avut surpriza de a se întâlni cu oficialităţile locale, în frunte cu primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, autorităţi care şi-au cumpărat bilete de călătorie şi le-au compostat.

Primii călători s-au arătat încântaţi de facilităţile, curăţenia şi confortul oferite de noile troleibuze şi au ţinut să spună că oraşul merita de mult un astfel de transport, în loc de veşnicele autobuze şi troleibuze SH.

La capăt de linie sunt aliniate alte zece troleibuze, care vor intra în cursă conform graficului de transport.

Vă dorim călătorie plăcută!

Citit 11885 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.