Câinii pripăşiţi pe la blocuri vor putea fi sterilizaţi gratuit
Foto: Marius Negri

Câinii pripăşiţi pe la blocuri vor putea fi sterilizaţi gratuit
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Prin votul aleşilor locali, sterilizarea câinilor de rasă comună sau metişi, cu şi fără stăpân, va fi integral subvenţionată de la bugetul local. Mai mult maidanezii pripăşiţi pe la scări de bloc sau case vor putea beneficia gratuit şi de deparazitare, vaccinare şi microcipare, cu condiţia ca gălăţenii care se declară iubitori de animale să-i prezinte la Ecosal.

Hotărârea Consiliului Local care a permis, în cursul anului trecut, sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân a fost modificată la iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu, care a explicat de ce este necesar. „Anul trecut măsura s-a adresat strict câinilor cu stăpân, şi doar am avut o «avalanşă» de solicitări: 27 de cetăţeni au înţeles că au şi obligativitatea, conform legii, să îşi sterilizeze câinii pe care îi deţin. Medicul care a câştigat licitaţia şi-a făcut o pomană cu noi, nici banii n-a mai vrut să-i ia pentru cei 27 de câini”, a declarat primarul Galaţiului.

Ce prevede noua hotărâre

Decizia luată ieri de aleşii locali prevede că „se aprobă asigurarea cheltuielilor necesare deparazitării, vaccinării, sterilizării şi microcipării câinilor fără stăpân, prezentaţi voluntar de către persoanele fizice la operatorul Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân”. „Beneficiari ai acestei hotărâri de Consiliu Local sunt, de data asta, absolut toţi câinii de pe raza municipiului Galaţi. Dacă vei dori să-i faci un bine lui Bobiţă, Lăbuş sau cum l-o chema pe căţelul scării de bloc sau de pe lângă, îl poţi lua frumos în braţe - ca un iubitor de câini ce te declari - vii cu el la centrul unde se poate face o astfel de intervenţie, şi eşti scutit de la plata oricăror taxe. Şi la momentul la care câinele poate fi luat, ţi-l şi asumi! Şi dacă, ferească Dumnezeu, ulterior se întâmplă o neplăcere, să se şi poată răspunde. În permanenţă vedem această dragoste neţărmurită faţă de aceste animale care chiar n-au absolut nicio vină, dar când vine vorba de responsabilităţi toată lumea se întoarce cu spatele!”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Întrebat de consilierul local PNL Onuţ Atanasiu câţi maidanezi sunt în oraş, Ionuţ Pucheanu a răspuns că există doar estimări care variază: „Unii ar spune că numărul a mai scăzut, nu am în momentul de faţă o cifră pe care să v-o prezint”.

Citit 3611 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.