(fotodocument) Viorel Ştefan s-a instalat la Guvern. Vicepremierul s-a apucat deja de treabă

(fotodocument) Viorel Ştefan s-a instalat la Guvern. Vicepremierul s-a apucat deja de treabă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Viorel Ştefan abia aştepta să se întoarcă la Palatul Victoria. De data aceasta, va fi vicepremier. Adică va avea o grămadă de treabă! Nu ca în mandatul trecut, când s-a remarcat cu o "revoluţie fiscală" care nu s-a mai făcut. Acum, Viorel Ştefan nu-şi vede capul de treburi. Rubrica Pamflet a intrat deja în cabinetul lui Viorel Ştefan şi i-a făcut prima fotografie la locul de muncă.

Viorel Ştefan, decis să facă treabă: De data asta şi-a luat şi hamacul cu el

Va fi un mandat plin, în care Viorel Ştefan nu va mai reuşi să îşi vadă capul de treburi. Ca să facă faţă noilor provocări, gălăţeanul s-a dus, de data aceasta, pregătit la Palatul Victoria: şi-a luat hamacul şi paharul de cocktailuri cu el. "Data trecută, am greşit, m-am dus cu servieta şi cu sute de dosare, plus tratate de economie, în care căutam soluţii pentru ţară. Asta a fost problema, de-aia nu am rezistat. Aşa că, de data asta, vin pregătit. Îmi iau hamacul, paharul pentru cocktail şi pălăria de paie, să nu mă bată soarele peste mustaţă", a declarat Viorel Ştefan, cu puţin timp înainte de a se prezenta la serviciu.

Mai multe companii producătoare de echipament de relaxare se bat acum pe semnătura lui Viorel Ştefan. "Ni-l dorim să devină imaginea noastră. Sper să ne înţelegem, să semnăm un contract avantajos pentru toată lumea", a declarat reprezentantul unei firme care produce hamace.

La o oră după instalare, Viorel Ştefan l-a sunat pe Mihai Tudose şi a râs de el: "Ia zi, pisi, ce ziceai de podul peste Dunăre?"

Primul telefon pe care Viorel Ştefan l-a dat în calitate de vicepremier a fost către fostul şef al Guvernului, Mihai Tudose. Cei doi au avut o discuţie ca de la gălăţean la brăilean. "Ia zi, pisi, cum facem cu podul?", l-a întrebat Viorel Ştefan pe Mihai Tudose, după care a început să râdă cu poftă. După câteva minute de râs, Viorel Ştefan i-a închis telefonul lui Mihai Tudose, care nu a mai apucat să spună nimic.

Potrivit unor martori, imediat după ce a dat telefonul, Viorel Ştefan s-a închis în birou şi a cerut multă gheaţă. "Nu se putea opri din râs şi ne-a cerut apă şi gheaţă, ca să se răcorească. Abia după vreo patru ore a reuşit să se calmeze", a povestit o secretară de la Guvern.

Viorel Ştefan: "Am liber de la Dragnea să fac podul. De la Brăila la Teleorman"

În ciuda previziunilor multora legate de afacerea sa cu Navrom Bac, Viorel Ştefan este decis să facă podul. "Am liber de la Dragnea să fac podul. Doar că nu va mai fi între Tulcea şi zona Galaţi-Brăila, ci între Brăila şi Teleorman. E mult mai simplu pentru că nu avem de construit peste Dunăre şi, astfel, şi costurile vor fi mai mici", a explicat noul vicepremier.

Viorică Ştefănilă

Pamflet în versuri

Doi şi Una

Doi golani şi o golancă/ zbiară, scuipă şi fumează

pe bordură, n-au păsare/ de scandalizarea lumii,

mie mi se pune pata/ pe vizor... şi chiar acu mi-i

grijă să le dau buline/ pentru brâncă şi gălbează...

şi să chem veterinarul,/ să le umble la scrânteală,

să le-ndrepte creieraşul/ - mărunţelul, afumatul -

poate-ajung scălâmbăiaţii/ să-(şi) ia bacalaureatul

şi să plece-ntr-o structură/ goală, guvernamentală!

Doi golani şi o golancă/ se comportă pe bordură:

malaxează substantive/ multe, grele şi vulgare,

le azvârle la-ntâmplare,/ cred că vor scărmănătură

ceşti cu minţi subdezvoltate/ şi adânc mirositoare!

Care-s? n-ai alternativă-n/ ceastă rea adunătură:

otova-s la port şi vorbă,/ poţi să-i iei la întâmplare!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Galaţiul încă e tare în Guvern

* Fostul ministru al Cercetării, Lucian Georgescu, a decis să se întoarcă la Galaţi: "La Universitate, absorb mai multe fonduri europene decât absoarbe tot Guvernul", a spus profesorul Georgescu.

* Rectorul "Dunării de Jos", Iulian Bârsan, e imparţial: îl susţine pe ministrul Educaţiei, dar nu îi oferă sprijin lui Teodor Meleşcanu: "Păi l-aţi văzut pe Meleşcanu să facă vreun dezacord?".

* Viorel Ştefan e singurul ministru care nu a renunţat la SPP: "Păi dacă vin acasă fără girofar, nici nu mă crede nevastă-mea că am fost la muncă. Mai ales că am pe costum urme de îngheţată şi cocktailuri".

* Un alt mare proiect de infrastructură pe care îl sprijină Viorel Ştefan este canalul Dunăre-Bucureşti. "Cu o singură condiţie: să nu se facă poduri, ca să putem folosi bacurile", spune noul vicepremier.

* Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a găsit motivul pentru care face des greşeli gramaticale: "Idolul meu în politică e viceprimarul de la Galaţi, Picu Apostol Roman. Asta cred că spune mult, nu?".

Dramatica Limbii Române

De ce s-a făcut poza la repezeală

S-au mişcat foarte repede fotografii cu poza noilor membri ai guvernului. Responsabilii cu fotografia oficială a Guvernului Dăncilă au fost somaţi să facă şi să publice fotografia alăturată într-un timp record. "Până ajungea imaginea la tipar, exista riscul ca unii dintre miniştri să dispară din Guvern. Ca să nu mai spunem că se putea ca tot guvernul să fie deja schimbat până la publicare", a explicat analistul Gigi Pozaru.

Poza Vânturilor

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3412 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.