Ce gratuităţi şi reduceri s-ar putea acorda în transportul public

Ce gratuităţi şi reduceri s-ar putea acorda în transportul public
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălăţenii care câştigă doar salariul minim pe economie - 1.900 de lei brut pe lună – ar putea plăti doar un leu pentru abonamentul de transport pe o linie, şi asta pentru că proiectul de hotărâre privind facilităţile acordate în transportul public local de persoane prevăd, în cazul acestor cetăţeni, un preţ redus cu 98 la sută.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea categoriilor de pasageri care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale societății Transurb SA Galați, a ajuns în dezbaterea comisiilor Consiliului Local şi urmează a fi aprobat la următoarea şedinţă, pe 15 februarie. Iată ce categorii sunt vizate.

Pensionari

Potrivit proiectului ajuns pe mesele aleşilor, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani și pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună ar urma să-şi cumpere abonament pe o linie sau pe două linii, cu preţul redus cu 98 la sută. Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.901 și 2.500 lei brut/lună ar putea plăti 25 la sută din preţul unui abonament pe o linie. Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele cu handicap accentuat și grav, însoțitorii, asistenții personali și asistenții personali profesioniști ai acestora ar urma să beneficieze de abonament gratuit pe o linie sau pe două linii.

Elevi şi studenţi

În cazul elevilor din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galați, facilitatea prevăzută în proiect constă într-un abonament pe o linie, cu preţul redus cu 98 la sută. Pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați, proiectul de hotărâre prevede abonament pe o linie, cu preţ redus cu 98 la sută.

Şomeri şi nu numai

Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj, dar şi cele care beneficiază de salariul minim pe economie de 1.900 lei brut /lună, ar putea să-şi cumpere abonamentul pe o linie plătind doar doi la sută din preţ, adică un leu. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor fi de acord. Noile facilităţi ar urma să intre în vigoare de la 1 martie 2018.

Citit 16309 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.