Unde şi de ce a plecat din ţară PRIMARUL Ionuţ Pucheanu

Unde şi de ce a plecat din ţară PRIMARUL Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aleşii locali tocmai l-au mandatat pe primarul Ionuţ Pucheanu să reprezinte interesele municipiului Galaţi în cadrul Clubului de la Strasbourg, o reţea europeană şi de solidaritate care reuneşte 70 de oraşe europene. Galaţiul a fost invitat să se alăture Clubului de la Strasbourg de către primarul acestui oraş francez, Roland Ries, cu care edilul gălăţean s-a întâlnit în noiembrie anul trecut. Aceasta a fost una dintre cele şapte deplasări externe ale primarului Ionuţ Pucheanu, vizită de lucru în care a fost însoţit de viceprimarul Picu Apostol Roman şi city managerul Marius Humelnicu.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră de către Primăria municipiului Galaţi, reprezentanţii administraţiei locale au avut parte, în 2017, de 14 deplasări externe. Pentru că ni se pare important să vă spunem unde, când şi de ce au fost autorităţile în străinătate, dar mai ales cu ce rezultate au venit de acolo, ne vom referi astăzi la deplasările externe ale primarului Ionuţ Pucheanu.

Ulm, Germania

În perioada 26-28 aprilie, Ionuţ Pucheanu a participat la Ulm, în Germania, la reuniunea Comitetului Executiv al Oraşelor şi Regiunilor Dunărene cu tema "Oraşe dunărene inteligente, durabile şi sociale". Edilul a purtat discuţii cu Gunter Czisch, primarul oraşului Ulm şi preşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, o platformă pentru municipalităţi şi autorităţi regionale şi un mijloc de comunicare al cărei scop îl reprezintă schimburile de experienţă în vederea găsirii unor soluţii comune. Deplasarea a costat 3.161 de lei, de la bugetul local.

Plzen, Cehia

Însoţit de Rodica Câmpeanu, directorul Direcţiei Financiar Contabilitate, şi de city managerul Marius Humelnicu, primarul a fost în perioada 21-24 mai la Plzen, în Cehia, într-o vizită la atelierele Skoda, unde, la acel moment, erau fabricate cele 14 troleibuze care acum circulă pe străzile Galaţiului. Autorităţilor li s-au prezentat aspecte tehnice şi de producţie pentru troleibuze şi autobuze electrice şi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai altor companii din cadrul grupului Skoda, care au ca obiect de activitate producerea de tramvaie şi servicii de mentenanţă şi reparaţii de autobuze, tramvaie, troleibuze. Nu au lipsit întâlnirea cu primarul oraşului Plzen şi cu conducerea companiei de transport Plzen. Deplasarea a costat 9.478 de lei, de la bugetul local.

Duisburg, Germania

La Duisburg, Germania, edilul Galaţiului a participat, în intervalul 18-20 august, la evenimentul "Port Gala Duisburger Hafen AG" - unde a discutat despre viitoare relaţii de colaborare în domeniul transporturilor fluviale. Deplasarea a costat 2.787 de lei, de la bugetul local.

Riga şi Tallin

Însoţit de viceprimarul Sorin Enache, primarul a fost, în perioada 9-11 octombrie, la Riga, în Letonia, şi la Tallin, în Estonia, unde au vizitat două fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide. Deplasare a costat 1.338 de lei, de la bugetul local, celelalte cheltuieli fiind suportate de organizatori.

O lună mai târziu, 13-15 noiembrie, Ionuţ Pucheanu s-a întors, împreună cu Rodica Câmpeanu şi Sorin Enache, la Tallin, pentru vizitarea unor fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide, vizualizarea şi asistarea la demonstraţii practice privind funcţionalitatea soluţiilor Prorecycling. Pe lângă aspectele de ordin tehnic, financiar şi de mediu, discuţiile au vizat soluţii tehnologice pentru tratarea deşeurilor, reciclarea, valorificarea materialelor componente şi producerea a RDF. Deplasarea a costat 3.574 de lei, de la bugetul local (diurnă, transport Galaţi-Bucureşti şi retur şi un bilet de avion), celelalte cheltuieli plătite de organizatori.

Budapesta, Ungaria

Împreună cu Marius Humelnicu, Ionuţ Pucheanu primarul a fost la Budapesta, în Ungaria, în perioada 17-19 octombrie, unde a participat la cea de-a patra ediţie a "Zilei Participării Dunărene", în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Obiectivul l-a constituit identificarea unor surse de finanţare pentru modernizarea şoselei de centură a municipiului Galaţi. Deplasarea a costat 5.228 de lei, de la bugetul local.

Strasbourg şi Bruxelles

La Strasbourg, în Franţa, şi la Bruxelles, în Belgia, primarul a fost în perioada 20-24 noiembrie, împreună cu viceprimarul Picu Apostol Roman şi cu city managerul Humelnicu. Pe lângă o vizită de lucru în Portul Autonom Strasbourg, primarul a discutat cu fostul şi actualul primar al oraşului francez: "Am vorbit de transportul în comun şi despre cum au ajuns la standardul pe care îl au astăzi, am vorbit despre urbanism, despre modul acordă privaţilor posibiliatea de a interveni în dezvoltarea oraşului. La ei există în permanenţă o strategie reactualizată care se duce pe minimum 20-30 de ani şi indiferent cine vine la conducerea Primăriei, se ţine de ea pentru că este carta sfântă de dezvoltare a oraşului!  În vizita de  lucru de la Strasbourg, am pus bazele aderării municipiului Galaţi la Clubul de la Strasbourg, un club uşor mai elitist, de oraşe care dezbat diferite probleme, împrumută, unele de la altele, bune practici, şi cred că la nivel de imagine şi de relaţii publice este un pas bun pentru oraşul nostru", ne declara Pucheanu la finele anului trecut.

La Bruxelles, edilul a participat, la Parlamentul European, la cea de-a doua conferinţă la nivel înalt "Danube Transport Day", asupra potenţialului economic al căilor navigabile ale Dunării. În faţa europarlamentarilor, primarul Pucheanu a susţinut cauza portului de la Galaţi, care trebuie să devină terminal multimodal, dar este subbugetat. A atras atenţia că, pe Coridorul 7 de transport pan-european, singurul port trecut este Sulina şi ar trebui ca şi Galaţiul să fie trecut pe harta transportului naval. De asemenea, primarul a sesizat că transportul de mărfuri pe Dunăre are de suferit din cauza faptului că sectorul bulgăresc nu este dragat.

Deplasarea la Strasbourg şi Bruxelles a costat 22.371 de lei, de la bugetul local.

Vom reveni cu informaţii privind celelalte deplasări externe efectuate de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

Citit 8112 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.