Unde şi de ce a plecat din ţară PRIMARUL Ionuţ Pucheanu

Unde şi de ce a plecat din ţară PRIMARUL Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aleşii locali tocmai l-au mandatat pe primarul Ionuţ Pucheanu să reprezinte interesele municipiului Galaţi în cadrul Clubului de la Strasbourg, o reţea europeană şi de solidaritate care reuneşte 70 de oraşe europene. Galaţiul a fost invitat să se alăture Clubului de la Strasbourg de către primarul acestui oraş francez, Roland Ries, cu care edilul gălăţean s-a întâlnit în noiembrie anul trecut. Aceasta a fost una dintre cele şapte deplasări externe ale primarului Ionuţ Pucheanu, vizită de lucru în care a fost însoţit de viceprimarul Picu Apostol Roman şi city managerul Marius Humelnicu.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră de către Primăria municipiului Galaţi, reprezentanţii administraţiei locale au avut parte, în 2017, de 14 deplasări externe. Pentru că ni se pare important să vă spunem unde, când şi de ce au fost autorităţile în străinătate, dar mai ales cu ce rezultate au venit de acolo, ne vom referi astăzi la deplasările externe ale primarului Ionuţ Pucheanu.

Ulm, Germania

În perioada 26-28 aprilie, Ionuţ Pucheanu a participat la Ulm, în Germania, la reuniunea Comitetului Executiv al Oraşelor şi Regiunilor Dunărene cu tema "Oraşe dunărene inteligente, durabile şi sociale". Edilul a purtat discuţii cu Gunter Czisch, primarul oraşului Ulm şi preşedintele Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, o platformă pentru municipalităţi şi autorităţi regionale şi un mijloc de comunicare al cărei scop îl reprezintă schimburile de experienţă în vederea găsirii unor soluţii comune. Deplasarea a costat 3.161 de lei, de la bugetul local.

Plzen, Cehia

Însoţit de Rodica Câmpeanu, directorul Direcţiei Financiar Contabilitate, şi de city managerul Marius Humelnicu, primarul a fost în perioada 21-24 mai la Plzen, în Cehia, într-o vizită la atelierele Skoda, unde, la acel moment, erau fabricate cele 14 troleibuze care acum circulă pe străzile Galaţiului. Autorităţilor li s-au prezentat aspecte tehnice şi de producţie pentru troleibuze şi autobuze electrice şi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai altor companii din cadrul grupului Skoda, care au ca obiect de activitate producerea de tramvaie şi servicii de mentenanţă şi reparaţii de autobuze, tramvaie, troleibuze. Nu au lipsit întâlnirea cu primarul oraşului Plzen şi cu conducerea companiei de transport Plzen. Deplasarea a costat 9.478 de lei, de la bugetul local.

Duisburg, Germania

La Duisburg, Germania, edilul Galaţiului a participat, în intervalul 18-20 august, la evenimentul "Port Gala Duisburger Hafen AG" - unde a discutat despre viitoare relaţii de colaborare în domeniul transporturilor fluviale. Deplasarea a costat 2.787 de lei, de la bugetul local.

Riga şi Tallin

Însoţit de viceprimarul Sorin Enache, primarul a fost, în perioada 9-11 octombrie, la Riga, în Letonia, şi la Tallin, în Estonia, unde au vizitat două fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide. Deplasare a costat 1.338 de lei, de la bugetul local, celelalte cheltuieli fiind suportate de organizatori.

O lună mai târziu, 13-15 noiembrie, Ionuţ Pucheanu s-a întors, împreună cu Rodica Câmpeanu şi Sorin Enache, la Tallin, pentru vizitarea unor fabrici de tratare mecanico-biologică a deşeurilor municipale solide, vizualizarea şi asistarea la demonstraţii practice privind funcţionalitatea soluţiilor Prorecycling. Pe lângă aspectele de ordin tehnic, financiar şi de mediu, discuţiile au vizat soluţii tehnologice pentru tratarea deşeurilor, reciclarea, valorificarea materialelor componente şi producerea a RDF. Deplasarea a costat 3.574 de lei, de la bugetul local (diurnă, transport Galaţi-Bucureşti şi retur şi un bilet de avion), celelalte cheltuieli plătite de organizatori.

Budapesta, Ungaria

Împreună cu Marius Humelnicu, Ionuţ Pucheanu primarul a fost la Budapesta, în Ungaria, în perioada 17-19 octombrie, unde a participat la cea de-a patra ediţie a "Zilei Participării Dunărene", în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Obiectivul l-a constituit identificarea unor surse de finanţare pentru modernizarea şoselei de centură a municipiului Galaţi. Deplasarea a costat 5.228 de lei, de la bugetul local.

Strasbourg şi Bruxelles

La Strasbourg, în Franţa, şi la Bruxelles, în Belgia, primarul a fost în perioada 20-24 noiembrie, împreună cu viceprimarul Picu Apostol Roman şi cu city managerul Humelnicu. Pe lângă o vizită de lucru în Portul Autonom Strasbourg, primarul a discutat cu fostul şi actualul primar al oraşului francez: "Am vorbit de transportul în comun şi despre cum au ajuns la standardul pe care îl au astăzi, am vorbit despre urbanism, despre modul acordă privaţilor posibiliatea de a interveni în dezvoltarea oraşului. La ei există în permanenţă o strategie reactualizată care se duce pe minimum 20-30 de ani şi indiferent cine vine la conducerea Primăriei, se ţine de ea pentru că este carta sfântă de dezvoltare a oraşului!  În vizita de  lucru de la Strasbourg, am pus bazele aderării municipiului Galaţi la Clubul de la Strasbourg, un club uşor mai elitist, de oraşe care dezbat diferite probleme, împrumută, unele de la altele, bune practici, şi cred că la nivel de imagine şi de relaţii publice este un pas bun pentru oraşul nostru", ne declara Pucheanu la finele anului trecut.

La Bruxelles, edilul a participat, la Parlamentul European, la cea de-a doua conferinţă la nivel înalt "Danube Transport Day", asupra potenţialului economic al căilor navigabile ale Dunării. În faţa europarlamentarilor, primarul Pucheanu a susţinut cauza portului de la Galaţi, care trebuie să devină terminal multimodal, dar este subbugetat. A atras atenţia că, pe Coridorul 7 de transport pan-european, singurul port trecut este Sulina şi ar trebui ca şi Galaţiul să fie trecut pe harta transportului naval. De asemenea, primarul a sesizat că transportul de mărfuri pe Dunăre are de suferit din cauza faptului că sectorul bulgăresc nu este dragat.

Deplasarea la Strasbourg şi Bruxelles a costat 22.371 de lei, de la bugetul local.

Vom reveni cu informaţii privind celelalte deplasări externe efectuate de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

Citit 7898 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 00:40

12 comentarii

 • postat de CERNEA
  Joi, 22 Februarie 2018 13:12
  193.230.156.***
  NU AU VENIT CU NICI UN REZULTAT DE NICI UNDE , EI DOAR CHELTUIESC O GROAZA DE BANI DOAR CA SA SE PLIMBE. OAMENI CARE NU CUNOSC IN PRIMUL RAND CA INTR UN ORAS PE CARE IL ADMINISTREZE PRIMA REGULA ESTE SA MATURI NU AU CUM SA INTELEAGA ALTE MASURI PE CARE SA LE IA. CA SI CEI DE DINAINTEA LOR, DE ACEEASI FACTURA, s-au plimbat pe bani multi, pe banii nostri, ca POATE ,POATE ADUC VRE O IDEE DESPRE PODUL DE PESTE DUNARE, SAU DE SUB DUNARE, DE AEROPORT DE.......MINCIUNI.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Robert
  Joi, 22 Februarie 2018 11:39
  85.248.227.***
  "Pentru că ni se pare important să vă spunem unde, când şi de ce au fost autorităţile în străinătate, DAR MAI ALES CU CE REZULTATE AU VENIT DE ACOLO, ne vom referi astăzi la deplasările externe ale primarului Ionuţ Pucheanu."


  Si deci...CU CE REZULTATE AU VENIT DE ACOLO?
  Colaborarea cu portul Duisburg si conferinta la nivel înalt "Danube Transport Day" la care a participat la Bruxelles SE VA CONCRETIZA IN IMPLEMENTAREA, REALIZAREA ACELUI NOD INTERMODAL DE DESCARCARE SI TRANSPORT CONTAINERE CU MARFURI IN PORT BAZINUL NOU DIN GALATI?

  Care au fost rezultatele obtinute pentru Galati in urma acestor vizite? Cu ce rezultate au venit de acolo? Colaborarea cu portul Duisburg si in urma conferintei "de nivel inalt" de la Bruxelles unde primarul Pucheanu a sustinut cauza portului de la Galaţi, care trebuie să devină TERMINAL MULTIMODAL, dar este subbugetat...SE VA CONCRETIZA?

  Ne tineti in suspans? Ne-ati oferit in articol doar relatarea vizitelor, dar cu promisiunea relatarii si rezultatelor obtinute in urma acestor vizite. Sa intelegem ca rezultatele ni le veti relata intr-un nou articol? Ne tineti in suspans, ne tineti ca pe ghimpi. Ce rezultate s-au obtinut?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Lavinia
  Joi, 22 Februarie 2018 11:21
  185.129.62.***
  Bre primare nu mai cumparati naibii din alte tari lucruri. Nu mai cumparati si tramvaie tot din afara "ajutand" astfel economia altor tari, IN LOC SA AJUTATI ECONOMIA ROMANEASCA.

  CUMPARATI NAIBII TRAMVAIE CONSTRUITE, PRODUSE LA NOI IN TARA.
  EXISTA tramvaie noi produse de muncitorii romani la noi in tara: tramvaie Imperio, tramvaie Autentic. Ce draq nu va merge mintea astfel incat sa munciti pentru romani, pentru Romania si implicit pentru galateni, pentru Galati?
  1
  4
  Raportează
 • postat de MARIUS POPA
  Miercuri, 21 Februarie 2018 12:37
  5.13.170.***
  Cred ca era mai simplu sa se deplaseze la Cluj si sa ia legatura cu primaria sa vada de unde au luat acele autobuze si troleibuze performante. Dar trebuie cheltuiti si banii de deplasari, diurnele si cate si mai cate. Si pe urma poate nu stiti dar Clujul este in Romania si pute la noi la Galati.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Plimbarica S.r.l
  Marți, 20 Februarie 2018 17:46
  86.124.202.***
  Ne plimbam, ne plimbam :( pe banii cui domnule PRIMAR.
  Cu acesti bani se mai putea făce ceva in acest oras.
  5
  20
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 20 Februarie 2018 17:04
  188.24.218.***
  Dar complexul din Francezi l-a vizitat d-nul Picu sau Humelnicu ?
  Dar pasajul din Centru l-a luat d-nul primar la pas ?
  De bezna de pe strada Saturn, cu becurile alea de zici ca-s lumanari ce parere au domnii ?
  Am cumparat cateva trolee si, gata, fuguta la Strasbourg sa vorbim de transportul in comun. Ca nu se mai poate altfel.
  Din partea noastra, d-nul Picu o fi vorbit despre urbanism ?
  2
  21
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Marți, 20 Februarie 2018 15:35
  81.12.149.***
  Domnule, dar ducă-se.. ducă-se cât mai departe.. că are omu dreptu!
  DAR.. să nu se mai întoarcă!
  3
  23
  Raportează
 • postat de Cocoselul 17
  Marți, 20 Februarie 2018 11:37
  109.102.62.***
  Mai bine s-ar plimba prin oras sa vada mizeria, gropile din carosabil, proasta iluminare a strazilor etc
  2
  33
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 20 Februarie 2018 09:50
  86.124.206.***
  se pare ca primarul nostru este mai plimbaret ca ceausescu,iar rezultatele aproape nule.
  4
  35
  Raportează
 • postat de Chips
  Marți, 20 Februarie 2018 09:14
  109.166.155.***
  Cand vine vorba de PSD-isti intrebarea nu e unde pleaca, ci daca se mai intorc...
  4
  31
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Marți, 20 Februarie 2018 08:22
  85.203.17.***
  Picu a crezut ca-l duc astia acolo sa-l faca pionier.
  3
  28
  Raportează
 • postat de x
  Marți, 20 Februarie 2018 08:12
  193.230.156.***
  gata, stiu: in COSTA RICA, pt niste probleme de sanatate....railor si carcotasilor!
  6
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.