Cine câştigă bani din televizarea şedinţelor Consiliului Local

Cine câştigă bani din televizarea şedinţelor Consiliului Local
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şi acest an, la fel ca în 2017 şi 2016, gălăţenii ar putea viziona întrunirile aleşilor locali tot la postul TV Galaţi, iar de pe urma înregistrării şi difuzării acestor şedinţe va avea de câştigat tot firma Paf Media SRL, controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru.

În 2016, Paf Media SRL a fost plătită de Primăria municipiului Galaţi cu 7.500 de lei pe lună pentru transmiterea la TV Galaţi a şedinţelor Consiliului Local, iar în 2017 cu 4.350 de lei pe lună, fără TVA. Ce-i drept, anul trecut, municipalitatea a avut probleme în încheierea contractului pentru servicii de înregistrare şi difuzare tv a şedinţelor Consiliului Local.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, prima achiziţie publică, lansată de Primărie pe site-ul propriu, a fost anulată pe motiv că "din caietul de sarcini au lipsit cerinţe legate de infrastructura tehnică şi de resurse umane de care trebuie să dispună ofertanţii". Primăria a fost nevoită să lanseze o nouă achiziţie, iar în caietul de sarcini a impus o condiţie suplimentară: ofertantul "să fi prestat activităţi similare celor solicitate prin caietul de sarcini şi altor operatori economici sau instituţii publice". În aceste condiţii, Paf Media SRL a câştigat contractul, cu o valoare finală de 56.550 de lei fără TVA - 4.350 de lei pe lună fără TVA - durata fiind până la 31 decembrie 2017, cu posibilitatea prelungirii cu trei luni în 2018.

Pentru că prelungirea se apropie de final, Primăria va trebui să încheie un nou contract pentru televizarea şedinţelor Consiliului Local. Numai că, de această dată, municipalitatea a preferat cumpărarea directă a acestor servicii. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria doreşte “înregistrarea pe suport digital a şedinţelor Consiliului Local al municipiului Galaţi şi difuzarea acestora de cel puţin două ori la postul de televiziune TV Galaţi", cu un preţ maximal de 4.350 de lei. Ofertant este Paf Media SRL, iar achiziţia directă se află în etapa de deliberare până luni, 12 martie.

Rămâne de văzut care va fi preţul final pe care îl va plăti Primăria pentru ca gălăţenii să poată urmări la televizor şedinţele micului Parlament local.

Citit 4598 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2018 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.