Ultramaraton la Consiliul Local Galați. Decizii importante, la foc automat

Ultramaraton la Consiliul Local Galați. Decizii importante, la foc automat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Peste 140 de proiecte, unele mai cu greutate decât altele, vor fi supuse aprobării aleşilor locali joi, 22 martie 2018, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, care devine astfel un adevărat ultramaraton.

Cele mai importante decizii vizează aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2018 ale societăţilor de interes local - Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Zona Liberă şi Cons Management Parc de Soft – dar şi desemnarea, prin vot secret, a consiliilor de administraţie ale acestor firme.

Nu mai puţin semnificative sunt majorarea preţului la gigacalorie şi acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, proiecte ale căror documentaţii nici măcar nu ajunseseră, ieri, pe mesele aleşilor.

Finanţarea de la bugetul local a cluburilor sportive în anul 2018, dar şi alocarea unor sume de bani pentru parohii şi biserici sunt, de asemenea, importante.

Tot joi, va fi supusă aprobării aleşilor organigrama Primăriei municipiului Galaţi şi nu numai. Aleşii vor stabili plafonul aferent obligaţiilor fiscale restante ale contribuabililor bugetului local, în vederea publicării listei restanţierilor pe pagina de internet a municipiului, dar şi majorarea cu 500 la sută a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2019, pentru două imobile de pe strada Domnească.

Tot joi, ar urma să depună jurământul un nou consilier local PSD, Iorgu Viorel Bogatu, care îi va lua locul lui Vergiliu Vals, devenit director în cadrul Primăriei Galaţi.

Aşteaptă votul aleşilor o serie întreagă de investiţii în sănătate, regenerare urbană, transport, dar şi reabilitare termică. Tot pe ordinea de zi se mai află şi un proiect de hotărâre iniţiat de consilierele locale PMP Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu, privind încheierea unei înţelegeri de cooperare între Galaţi şi municipiul Cahul din Republica Moldova.

Rămâne de văzut în ce măsură proiectele supuse dezbaterii aleşilor vor fi votate. Mai ales că numărul lor este dublu faţă de hotărârile votate în şedinţele ordinare de până acum.

Citit 4000 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2018 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.