Ultramaraton la Consiliul Local Galați. Decizii importante, la foc automat

Ultramaraton la Consiliul Local Galați. Decizii importante, la foc automat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Peste 140 de proiecte, unele mai cu greutate decât altele, vor fi supuse aprobării aleşilor locali joi, 22 martie 2018, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, care devine astfel un adevărat ultramaraton.

Cele mai importante decizii vizează aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe 2018 ale societăţilor de interes local - Transurb, Gospodărire Urbană, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Zona Liberă şi Cons Management Parc de Soft – dar şi desemnarea, prin vot secret, a consiliilor de administraţie ale acestor firme.

Nu mai puţin semnificative sunt majorarea preţului la gigacalorie şi acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, proiecte ale căror documentaţii nici măcar nu ajunseseră, ieri, pe mesele aleşilor.

Finanţarea de la bugetul local a cluburilor sportive în anul 2018, dar şi alocarea unor sume de bani pentru parohii şi biserici sunt, de asemenea, importante.

Tot joi, va fi supusă aprobării aleşilor organigrama Primăriei municipiului Galaţi şi nu numai. Aleşii vor stabili plafonul aferent obligaţiilor fiscale restante ale contribuabililor bugetului local, în vederea publicării listei restanţierilor pe pagina de internet a municipiului, dar şi majorarea cu 500 la sută a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2019, pentru două imobile de pe strada Domnească.

Tot joi, ar urma să depună jurământul un nou consilier local PSD, Iorgu Viorel Bogatu, care îi va lua locul lui Vergiliu Vals, devenit director în cadrul Primăriei Galaţi.

Aşteaptă votul aleşilor o serie întreagă de investiţii în sănătate, regenerare urbană, transport, dar şi reabilitare termică. Tot pe ordinea de zi se mai află şi un proiect de hotărâre iniţiat de consilierele locale PMP Oana Iurescu şi Nicoleta Badiu, privind încheierea unei înţelegeri de cooperare între Galaţi şi municipiul Cahul din Republica Moldova.

Rămâne de văzut în ce măsură proiectele supuse dezbaterii aleşilor vor fi votate. Mai ales că numărul lor este dublu faţă de hotărârile votate în şedinţele ordinare de până acum.

Citit 3891 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2018 17:50

6 comentarii

 • postat de Damian
  Sâmbătă, 24 Martie 2018 09:37
  5.13.135.***
  Să se discute oare și situația echipei de hochei ”Dunărea Galați” sau/și ”performanțele” conducerii acestei echipe, fostă glorioasă reprezentată a Orașului?

  Dar despre ruinele de pe ”cel mai mișto” maidan cu gunoi din România și din UE, aflat pe strada G. Coșbuc?

  Sau, poate, despre sprijinirea micilor investitori care să creeze câteva locuri de muncă?

  Oare se va înființa o companie navală, (acum 100 de ani erau multe, românești și de aiurea), ca să putem călătorii, de plăcere, la Sulina, Chilia, Giurgiu, Drobeta, Budapesta, Belgrad, Bratislava, Viena, Passau...

  Nu m-ar deranja dacă vreun consilier,(ori consilieră), ar prelua propunerile acestea ca fiind ale dumnealor. Mai am și altele!
  Vom vedea!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Sportivul de la Siderurgistul
  Vineri, 23 Martie 2018 09:53
  86.127.209.***
  As fi fost multumit daca Consiliul local ar fi demarat un proiect de consolidare a Salii Siderurgistul unde este o alunecare de teren pe partea de vest.
  O asemenea cladire, daca aluneca, se pierde definitiv si bani pentru alta nu sunt.
  Cel mai greu este sa repari si sa construiesti.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 22 Martie 2018 17:10
  5.13.147.***
  Dupa sedinta, daca-i intrebi ce au votat, nu-si mai aduc aminte.
  La 140 de proiecte nici rapoartele de specialitate nu au timp sa le citeasca. Dar ce mai conteaza...
  Se ridica mana ca la sefii lor din Parlament.
  2
  14
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 22 Martie 2018 15:59
  78.97.221.***
  intreb de curiozitate.....care ar fi cheltuielile Administratiei Pietelor Agroalimentare?!!! in afara de salarii,prime,bonusuri,ca veniturile le stim.....bani de la buget plus ca fiecare comerciant isi plateste taxa si spaga aferenta pentru taraba,electricitate,apa,gunoi,etc. In rest?!!....Administratia pe ce cheltuie ditamai bugetul?!!!!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Transmisie live
  Miercuri, 21 Martie 2018 20:58
  185.156.172.***
  Sedintele Consiliului Local si Judetean sa fie transmise live , pe siturile respectivelor institutii.
  Nu mai dati bani aiurea televiziunilor de casa !
  2
  19
  Raportează
 • postat de dgi
  Miercuri, 21 Martie 2018 20:41
  82.208.137.***
  Intotdeauna cand vrea sa "rezolve" ceva care trebuie aprobat dar nu trebuie sa inteleaga toata lumea, primarul propune o ordine de zi imensa (cu problematica foarte diversa) prin care se ascund de fapt masinatiile. Este o metoda patentata si perfectionata de fostul "primar" Durbaca care pare a fi o metoda foate draga actualului "primar". Astfel un subiect important pentru populatie "majorarea preţului la gigacalorie şi acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat" se va prezenta probabil direct in consiliu (proiecte ale căror documentaţii nici măcar nu ajunseseră, ieri, pe mesele aleşilor) si toti vor vota cum zice "primarul". Ca de obicei. La fel probabil ca nimeni nu a dat atentie dar cred ca este a doua oara in ultimele luni cand se aloca bani pentru "parohii şi biserici " (cred ca sunt mai mult de 30 de entitati pe ordinea de zi carora de regula li se repartizeaza sume importante). Deasemeni un lucru foarte important este si prezentarea la gramada a proiectului "organigrama Primăriei municipiului Galaţi şi nu numai". Nimeni nu poate afla despre ce este vorba. Am incercat. Asa ca tanarul "primar ar trebui sa nu se mai planga de munca altora atat timp cat munca lui este secreta, probabil tocmai ca sa nu poata fi evaluata sau contestata. Ma intreb care este deosebirea intre actualul "primar" Puchianu si fostul "primar" Durbaca" ? Probabil doar varsta. Pacat de cetatenii Galatiului.
  5
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.