Galaţiul ar putea avea 18 TRAMVAIE NOI
Foto: Anca Melinte

Galaţiul ar putea avea 18 TRAMVAIE NOI
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

În locul tramvaielor cu vârste cuprinse între 32 de ani - cele mai tinere, şi 40 de ani - cele mai vârstnice, care se zdruncină pe şine, Galaţiul ar putea avea în transportul public local doar tramvaie nou-nouţe. Aleşii locali au aprobat miercuri, 4 aprilie 2018, achiziţia din fonduri europene a 18 tramvaie noi, modificând hotărârea votată anul trecut care prevedea doar opt mijloace de transport.

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est este aproape o certitudine că ne putem înlocui în totalitate flota de tramvaie pe care o folosim în momentul de faţă. Vom lansa la licitaţie un acord cadru în vederea achiziţionării acestor mijloace de transport”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Licitaţia va fi cu clauză suspensivă, Primăria urmând să cumpere atâtea tramvaie câţi bani europeni va accesa.

În acest moment, pe trasee circulă zilnic, la orele de vârf, 17 tramvaie, dar flota activă este de 37 dintr-un total de 53 de tramvaie. Achiziţionate la mâna a doua, vagoanele nu dispun de instalaţii de climatizare, nu au podea joasă şi nici acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar au consum ridicat de energie.

Citit 7544 ori Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2018 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.