Noi investiţii şi parteneriate aprobate de aleşii judeţeni. Consiliul Judeţean Galați, convocat în şedinţă
Foto: Iulia Kelt

Noi investiţii şi parteneriate aprobate de aleşii judeţeni. Consiliul Judeţean Galați, convocat în şedinţă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi s-a întrunit, ieri, în şedinţă pentru a aproba noi proiecte de investiţii în sănătate, în domeniul asistenţei şi protecţiei copilului, dar şi un protocol încheiat cu Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor, pentru organizarea, la Galaţi, a unui concurs naţional de pescuit dedicat nevăzătorilor.

De departe, cea mai importantă hotărâre adoptată de aleşii judeţeni vizează consolidarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, care face parte dintr-un amplu proiect de creştere a eficienţei energetice a celei mai importante unităţi sanitare, în valoare de 69.266.507 de lei, pe care Consiliul Judeţean a reuşit să-l câştige. După ce, săptămâna trecută, preşedintele CJ, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare, ieri, prin votul consilierilor judeţeni, a fost predat amplasamentul (clădirea şi terenul aferent) către Ministerul Dezvoltării, prin CNI, pentru derularea investiţiei. Potrivit şefului CJ, lucrările de consolidare vor începe, cel mai probabil, în luna iulie.

Tot în şedinţa de ieri, aleşii judeţeni au aprobat o solicitare adresată Consiliului Local Galaţi privind trecerea unui teren (de 2.136 de metri pătraţi) de la municipiu la judeţ, pe care autorităţile judeţene urmează să construiască, din fonduri europene, patru case de tip familial cu câte 12 locuri pentru copiii din Centrul de plasament „Negru Vodă” şi Centrul de plasament nr. 3 Galaţi, întrucât acestea vor fi desfiinţate.

Graţie votului consilierilor judeţeni, Galaţiul va găzdui, la începutul lunii august, un concurs naţional de pescuit dedicat nevăzătorilor, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 100 de persoane, din mai multe colţuri ale ţării, împreună cu aparţinătorii lor. Consiliul Judeţean le va asigura acestora cazarea, masa, transportul şi le va pune la dispoziţie balta Zătun pentru desfăşurarea competiţiei. Parteneriatul vine după ce, anul trecut, cu sprijinul CJ, la Zătun a fost organizat un concurs judeţean de pescuit, care a avut numeroşi participanţi.

Pentru că ieri a fost marcată Ziua Drapelului Naţional, la începutul şedinţei CJ a fost intonat Imnul de Stat al României, în sală fiind instalate mai multe steaguri tricolore.

Citit 2965 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.