Ce nu dă Guvernul, dă CJ

Ce nu dă Guvernul, dă CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În ciuda crizei, Consiliul Judeţului cofinanţează cu mai mult decât dublul pe care îl oferă Guvernul *

„Pot spune că suma alocată acum depăşeşte cu mult suma care va fi alocată de Guvernul României pentru echilibrarea bugetelor locale la nivelul primăriilor judeţului. Dacă eu am alocat astăzi aproape 15 milioane de lei, suma care va veni pentru echilibrarea bugetelor locale nu depăşeşte 6 milioane”, a declarat, după şedinţa de joi a Consiliului Judeţului (CJ), preşedintele acestuia, Eugen Chebac. Lucru uimitor în plin dezastru economic naţional!

Preşedintele nu i-a pus pe alţii să-l tămâieze, dar a punctat singur, am spune, cu mândrie justificată, această discrepanţă pozitivă pentru judeţul nostru:

„A gestiona un buget de austeritate într-un an de austeritate este un lucru mare şi am reuşit împreuna cu echipa pe care o am, a Consiliului, şi astăzi pot spune că aproape toate primăriile judeţului Galaţi sunt aduse în echilibru financiar”. 

Trebuie spus şi că o serie de localităţi sunt restanţiere pe mai multe luni la plata ajutorului pentru venitul minim garantat, după cum a punctat tot preşedintele CJ, dar despre aceasta vom vorbi separat.

Cele 15 milioane de lei au fost acordate pentru cofinanţarea de proiecte europene care atrag şi mai mulţi bani de la UE.

Ieri a fost ultima zi din an când se mai puteau face modificări în lista de investiţii, astfel încât la cele 15 proiecte de pe ordinea de zi s-au mai adăugat 10.

În cadrul unei rectificări interne, s-a realocat tot ce se mai putea  realoca, prin mutarea sumelor necheltuite sau necheltuibile până la încheierea anului de la o investiţie la alta, care poate fi terminată.

„Am asigurat cofinanţări în limita, până acum, a circa 14 milioane de lei, iar rezerva de 14, aproape 15 milioane lei am transmis-o autorităţilor teritoriale pentru a-şi achita datoriile de investiţii pe buget propriu al primăriilor şi pentru a continua noi proiecte pe anul 2009”, a mai spus preşedintele Chebac.

Şi în luna noiembrie va urma o nouă rectificare, a anunţat preşedintele, de asemenea prin mutarea sumelor în interiorul bugetului CJ.

Şedinţa de ieri a fost foarte liniştită, fără tensiuni, în afară de nişte blajine reproşuri, venite din partea preşedintelui Chebac către consilierii PD-L:

La votarea membrilor CJ în comisia pentru vânzarea cabinetelor medicale, din diferenţa între voturile exprimate, PD-L nu a respectat se pare înţelegerea de dinainte de vot, de a vota şi pentru reprezentanţii celorlalte partide care i-au votat pe reprezentanţii PD-L.

Însă chiar şi fără sprijinul democrat-liberalilor, reprezentanţii PSD au trecut.

Comentariu foto: Alegerea membrilor comisiei de vânzare a cabinetelor medicale – prin vot secret; dar deductibil…

Citit 857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.