Cresc birurile cu 14,8 la sută la Tecuci

Cresc birurile cu 14,8 la sută la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul 2010 aduce taxe şi impozite mai mari pentru cetăţenii municipiului Tecuci. Primarul Eduard Finkelstain (foto) ne-a declarat că în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de vinerea trecută s-a aprobat noul nivel al taxelor şi impozitelor pe 2010.

Edilul tecucean ne-a explicat că impozitele şi taxele sunt cele prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 956 din 2009, fără nici un fel de creştere faţă de cuantumul prevăzut.

„În termen reali, înseamnă o creştere medie cu 14,8 la sută faţă de 2007-2009. Noi, în ultimii trei ani de zile nu am crescut impozitele din cauza inundaţiilor. Am considerat că impozitele şi taxele pot fi păstrate pe acelaşi nivel şi, practic, trei ani de zile nu am aplicat nici un fel de creştere. Evident că această absenţă a unei majorări în ultimii trei ani de zile ne-a plasat în situaţia de a fi chiar şi sub rata inflaţiei”, ne-a declarat Eduard Finkelstain.

Dacă, pentru cetăţenii municipiului Galaţi, aleşii locali au făcut diferenţiere între persoanele fizice şi cele juridice, la Tecuci nu s-a întâmplat acest lucru. Creşterea birurilor este unitară, vizează atât persoanele juridice, cât şi pe cele fizice.

Primarul tecucean nu se teme de faptul că majorarea dărilor, pe fondul crizei, ar putea duce la încasări mai mici la bugetul local: „Anul acesta nu au apărut discrepanţe majore în cuantumul colectării. La persoanele juridice, gradul de colectare este de circa 82 la sută, la persoanele fizice fiind undeva aproape de 60 la sută. Sper ca până la finele anului să ajungem la 65 –70 la sută la persoanele fizice şi 90 la sută la juridice, acesta fiind este gradul de colectare multianual”.

„Trebuie să vă mai spun că în termeni reali, această majorare înseamnă venituri suplimentare de circa 10 miliarde de lei vechi pe an”, a subliniat primarul municipiului Tecuci.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.