Ministrul Natalia Intotero, la Galaţi

Ministrul Natalia Intotero, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a venit ieri, 20 septembrie, la Galaţi, vizita fiind o etapă a campaniei "Informare acasă! Siguranţă în lume!" derulate de ministerul pe care îl conduce.

Demnitara a fost întâmpinată de prefectul Dorin Otrocol, preşedintele CJ, Costel Fotea, primarul Ionuţ Pucheanu, şefii instituţiilor şi agenţiilor descentralizate din Galaţi (AJOFM, ITM, Centrul regional împotriva traficului de persoane etc.), precum şi de o mulţime de primari din judeţ, cu toţii ocupând până la refuz sala de şedinţe a CJ.
Prin această campanie, Guvernul îşi propune să treacă dincolo de cifre (oficial, circa zece milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării) şi să ajungă la toţi românii care îşi doresc să plece în străinătate să lucreze, să înveţe sau să călătorească, a spus Natalia Intotero. "Nu ne propunem să-i facem pe români să plece în străinătate, vrem însă ca ei să fie echipaţi cu toate instrumentele necesare pentru a lua aceste decizii în deplină cunoştinţă de cauză", a afirmat ministrul. Natalia Intotero i-a încurajat pe primari să ţină legătura cu cei plecaţi din comunităţile lor, să le scrie o scrisoare sau să le trimită un mesaj, pentru că "în primar, alături de preot, cetăţenii au cea mai mare încredere".
S-a vorbit de riscurile pe care le presupune munca la negru pe care mulţi dintre conaţionalii noştri acceptă să o presteze în străinătate, despre cazurile de sclavie modernă în cazul unor români din Italia şi Marea Britanie, de pericolele şi consecinţele nefaste asupra celor care cad victime traficului de persoane. "Traficanţii de persoane sunt atât de bine pregătiţi, inclusiv din punct de vedere psihologic, încât ne surprind şi pe noi. De foarte multe ori, victima nu are nicio şansă", a spus şi Ionel Mereuţă, coordonatorul Centrul regional Galaţi împotriva traficului de persoane. "De aceea, vrem ca cetăţenii români să fie informaţi", a adăugat Natalia Intotero.
Pentru mai multe detalii, accesaţi pagina oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, mprp.gov.ro. De asemenea, există Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), creat de MAE pentru a oferi informații consulare persoanelor aflate în afara granițelor României. CCSCRS funcționează în regim de Call Center, Mail Center și Portal, fiind operaţional 24/7. Mai multe informații pot fi găsite accesând pagina web informatiiconsulare.ro/mae/.

Citit 2019 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2018 18:05

2 comentarii

 • postat de P.
  Vineri, 21 Septembrie 2018 16:43
  70.28.93.***
  La ora actuala ura impotriva diasporei este alimentata de PSD.
  Reteta este simpla divide si cucerste.
  Cei desrepti (capabili sa invete o limba straina in cateva luni) si cei mai muncitori (capabili sa munceasca mult)
  pleaca din tara.
  PSD nu are nevoie nici de oameni destepti care sa vada cum ei fura, si nici de oameni care muncesc care sa scoata in evidenta lenesi.
  Plecarea lor este singura solutie pentru PSD cat si pentru DIASPORA.
  3
  13
  Raportează
 • postat de Terente
  Vineri, 21 Septembrie 2018 11:47
  81.12.149.***
  Gargară, gargară....!
  Când e vorba de interes pentru campanie ai 10 mil. de români afară, iar când e vorba de votul diasporei sau de alte revendicări de ale lor nu ai decât 3-4 mil. şi nu le dai nicio importanţă!
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.