Modernizarea unei străzi, finalizată doar pe panou | FOTO
Foto: Iulia Kelt

Modernizarea unei străzi, finalizată doar pe panou | FOTO
Panoul de şantier (nu) minte
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"Data începerii construcţiei - 25 septembrie 2017, data finalizării construcţiei - 25 septembrie 2018", aşa scrie, negru pe alb, pe panoul care anunţă modernizarea străzii Leonida Zamfirescu. Deşi data de 25 septembrie 2018 a trecut, lucrările sunt departe de finalizare, fapt pe care ni l-a sesizat, nemulţumit, Gabriel Leopa, un cititor al ziarului "Viaţa liberă".

"De aproximativ şase luni, nu s-a mişcat nimic pe acest şantier, iar acum a început şi sezonul ploios şi, cel mai probabil, ne vom chinui în condiţii de şantier şi iarna asta. În plus, din cauza lucrărilor, s-a desfiinţat şi platforma de gunoi şi, de un an de zile, suntem nevoiţi să facem naveta cu gunoiul până în alt cartier, urmând să ne chinuim în continuare aşa. Este greu să treacă mereu prin praf şi noroi atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii. Nu mai vorbesc despre situaţia când ar fi o urgenţă şi ar fi nevoie să intre o ambulanţă sau o maşină de pompieri. A trecut un an de când suportăm aceste neajunsuri, dar am zis că, dacă acesta e termenul de finalizare, nu avem ce face. Poate cineva va evalua şi lucrarea, atât din punct de vedere al calităţii, dar mai ales al respectării termenelor", ne-a sesizat gălăţeanul.

Lucrări mult-dorite

Aşa cum am scris în repetate rânduri în "Viaţa liberă", locatarii arterei care poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu, una dintre personalităţile despre care aţi putut citi în rubrica ziarului "Gălăţeni care au uimit lumea", au aşteptat cu nerăbdare modernizarea. Oamenii ajunseseră la limita răbdării, după ce vara înghiţeau praful, iar la fiecare ploaie ori topire a zăpezii, uliţa era înghiţită de noroi şi apă. În plus, neavând canalizare, au fost nevoiţi să-şi construiască fose septice şi, periodic, să cheme vidanja.

Pe 18 octombrie 2017, am anunţat, în ziar, demararea lucrărilor de modernizare, după ce, conform Biroului de Presă al Primăriei, pe 25 septembrie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. "Sunt prevăzute, conform caietului de sarcini, lucrări de reabilitare a reţelei de apă, branşamente, introducerea reţelei de canalizare şi lucrări pentru suprastructura drumului. Societatea care execută lucrările este Rovis Lider şi are la dispoziţie 12 luni pentru finalizarea acestui proiect, iar valoarea contractului este de 3.883.516 de lei (cu TVA)", preciza Primăria.

Când va fi gata

Marţi, 25 septembrie 2018, când am vizitat şantierul investiţiei, am constatat şi noi desfiinţarea punctului de gunoi, pe care unii dintre locatarii zonei se încăpăţânează să-l folosească şi în lipsa pubelelor.

O coloană lungă de maşini parcate blocau o eventuală asfaltare a suprafeţei acoperite cu pietriş. Utilajele şi o echipă de muncitori erau la datorie, însă era greu de spus că lucrările sunt aproape de finalizare.

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei ne-a comunicat că, potrivit contractului încheiat cu constructorul, termenul de finalizare a investiţiei este 2 noiembrie 2018, deci data nu a fost depăşită. Conform Primăriei, s-a turnat stratul de pietriş şi urmează asfaltarea, lucrarea fiind în grafic, în ciuda datelor trecute pe panoul de şantier. Rămâne de văzut dacă acest termen va fi respectat.

Pentru modernizarea acestei străzi, Primăria beneficiază de finanţare prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Citit 5595 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.