Spaţii comerciale, demolate şi în zona Ancora (FOTO)

Spaţii comerciale, demolate şi în zona Ancora (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Nu doar pe strada Brăilei, în zona Spitalului Judeţean, vor fi demolate spaţii comerciale. Primăria municipiului Galaţi, care a demarat lucrările de refacere a sistemului rutier şi regenerare urbană în interiorul cartierului Mazepa I, a notificat opt comercianţi să-şi desfiinţeze chioşcurile pentru a putea fi reparat trotuarul străzii Roşiori. Vestea bună este că Administraţia Pieţelor Agroalimentare va pune la dispoziţia comercianţilor şase module pentru a-şi reloca şi desfăşura activitatea în mod civilizat.

„Stimaţi clienţi, în curând ne vom muta peste stradă”, „Din data de 15.10.2018 ne găsiţi în magazinul de brânză (lângă farmacie)”, sunt anunţurile lipite pe geamurile spaţiilor comerciale din zona "Ancora". După cum am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei, pe 26 septembrie, s-au emis notificări de desfiinţare a opt spaţii comerciale, iar deţinătorii acestora au la dispoziţie 20 de zile pentru a se conforma, în caz contrar, vor fi demolaţi de autorităţi. Măsura desfiinţării chioşcurilor este justificată de necesitatea reparării trotuarului străzii Roşiori, în cadrul lucrărilor de refacere a sistemului rutier şi regenerare urbană în interiorul cartierului Mazepa I.

Module noi pentru comercianţi

„Se va reface întreaga infrastructură pietonală şi rutieră de jur împrejurul Complexului „Ancora”. Vor dispărea chioşcurile de acolo, dar pentru comercianţi avem o surpriză plăcută: le vom putea pune la dispoziţie spaţii comerciale într-un cadru cât se poate de civilizat, unde să-şi poată desfăşura, în continuare, activităţile”, a anunţat, într-o emisiune tv, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Viorica Sandu, directorul SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, ne-a declarat că, în cel mult o lună, societatea pe care o conduce le va încerca să pună la dispoziţia comercianţilor ale căror spaţii vor desfiinţate, şase module. Acestea vor fi amplasate pe platoul pe care, în acest moment, sunt câteva tarabe. Pentru că nu sunt solicitate şi nici folosite, Administraţia Pieţelor crede că ar fi mult mai bine, atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi, să amenajeze, în locul lor, module, pe care să le închirieze celor interesaţi. Ieri, câţiva angajaţi ai Administraţiei Pieţei lucrau deja la amenajarea spaţiului.

Mai trebuie spus că lucrările în interiorul cartierului Mazepa I vizează, în primul rând, amenajarea zonelor lăsate de izbelişte în jurul parcării construite în zona Şcolii nr. 28. Pentru plata intervenţiilor din Mazepa I, consilierii locali au alocat 300.000 de lei din creditul de 100.000.000 de lei contractat de municipalitate de la CEC Bank.

Citit 10310 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.