Zone verzi infecte, în Complexul Ancora. DEZASTRU în jurul unei investiţii de peste un sfert de milion de euro (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Zone verzi infecte, în Complexul Ancora. DEZASTRU în jurul unei investiţii de peste un sfert de milion de euro (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cu o floare nu se face primăvară… urbană, aşa se poate spune despre parcarea cu 87 de locuri şi artera de acces amenajate în Complexul "Ancora", investiţie în valoare de 1.178.478 de lei (256.190 de euro), finalizată în octombrie anul trecut. În contrast violent cu oaza de civilizaţie, zona din jur arată dezastruos: gunoaie, resturi rămase din demolări şi trotuare sparte. Locatarii zonei ni s-au plâns de zona infectă de lângă magazinul de cartier şi de faptul că băncile amplasate în jurul parcării ar fi fost mai utile în altă parte.

"Locuiesc în preajma Complexului "Ancora" şi apelez la bunăvoinţa şi ajutorul dumneavoastră pentru a face cunoscute Primăriei problemele cu care ne confruntăm în această zonă", ne-a scris o cititoare a ziarului "Viaţa liberă".

"În primul rând, curăţenia lasă de dorit"

"Nu există niciun coş de gunoi în zona magazinului de cartier, iar spaţiul acela micuţ, care se vrea a fi o oază de verdeaţă, cu câţiva copăcei, este focar de infecţie", ne-a sesizat gălăţeanca. Reclamaţia s-a dovedit cât se poate de reală. În mijlocul pământului bătătorit al spaţiului lipsit de verdeaţă trona o "amintire cu moţ" lăsată de vreun căţel cu sau fără stăpân, iar gunoaiele care nu erau împrăştiate pe toată suprafaţa se înghesuiseră într-un colţ, la doi paşi de intrarea în market.

Zonă nesigură

"Strada Roşiori, de la Ancora până la Precista, este bântuită de hoţi de lănţişoare. Chiar eu am fost victima acestor hoţi, stând pe o bancă în faţa Şcolii Nr. 28" şi nu sunt singura! Băncile care s-au montat pe strada Roşiori, în faţa parcării din Mazepa I, ar fi fost foarte necesare în faţa marketului, o zonă frecventată de oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, bolnavi, care după ce îşi fac cumpărăturile nu au unde să se odihnească sau pur şi simplu să stea la aer, împreună cu alţi vârstnici, să socializeze. Stau pe unde apucă, pe pietroaiele din faţa marketului. Nu cred că ar fi o investiţie prea mare şi, mai mult, ar schimba în bine imaginea Complexului "Ancora", care arată deplorabil", ne-a mai scris cititoarea.

Într-adevăr, şi noi am observat cum două gălăţence se aşezaseră pe o piatră, în vecinătatea magazinului de cartier, în vreme ce băncile din jurul parcării erau mai mult goale! Dar ceea ce ne-a atras şi mai mult atenţia a fost zona complet neamenajată din jurul parcării, spaţiile verzi lăsate de izbelişte, resturile rămase de la demolări, trotuarele sparte şi gunoaiele care contrastează violent cu eleganta parcare!

Citit 8431 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.