Zone verzi infecte, în Complexul Ancora. DEZASTRU în jurul unei investiţii de peste un sfert de milion de euro (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Zone verzi infecte, în Complexul Ancora. DEZASTRU în jurul unei investiţii de peste un sfert de milion de euro (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cu o floare nu se face primăvară… urbană, aşa se poate spune despre parcarea cu 87 de locuri şi artera de acces amenajate în Complexul "Ancora", investiţie în valoare de 1.178.478 de lei (256.190 de euro), finalizată în octombrie anul trecut. În contrast violent cu oaza de civilizaţie, zona din jur arată dezastruos: gunoaie, resturi rămase din demolări şi trotuare sparte. Locatarii zonei ni s-au plâns de zona infectă de lângă magazinul de cartier şi de faptul că băncile amplasate în jurul parcării ar fi fost mai utile în altă parte.

"Locuiesc în preajma Complexului "Ancora" şi apelez la bunăvoinţa şi ajutorul dumneavoastră pentru a face cunoscute Primăriei problemele cu care ne confruntăm în această zonă", ne-a scris o cititoare a ziarului "Viaţa liberă".

"În primul rând, curăţenia lasă de dorit"

"Nu există niciun coş de gunoi în zona magazinului de cartier, iar spaţiul acela micuţ, care se vrea a fi o oază de verdeaţă, cu câţiva copăcei, este focar de infecţie", ne-a sesizat gălăţeanca. Reclamaţia s-a dovedit cât se poate de reală. În mijlocul pământului bătătorit al spaţiului lipsit de verdeaţă trona o "amintire cu moţ" lăsată de vreun căţel cu sau fără stăpân, iar gunoaiele care nu erau împrăştiate pe toată suprafaţa se înghesuiseră într-un colţ, la doi paşi de intrarea în market.

Zonă nesigură

"Strada Roşiori, de la Ancora până la Precista, este bântuită de hoţi de lănţişoare. Chiar eu am fost victima acestor hoţi, stând pe o bancă în faţa Şcolii Nr. 28" şi nu sunt singura! Băncile care s-au montat pe strada Roşiori, în faţa parcării din Mazepa I, ar fi fost foarte necesare în faţa marketului, o zonă frecventată de oameni în vârstă, persoane cu dizabilităţi, bolnavi, care după ce îşi fac cumpărăturile nu au unde să se odihnească sau pur şi simplu să stea la aer, împreună cu alţi vârstnici, să socializeze. Stau pe unde apucă, pe pietroaiele din faţa marketului. Nu cred că ar fi o investiţie prea mare şi, mai mult, ar schimba în bine imaginea Complexului "Ancora", care arată deplorabil", ne-a mai scris cititoarea.

Într-adevăr, şi noi am observat cum două gălăţence se aşezaseră pe o piatră, în vecinătatea magazinului de cartier, în vreme ce băncile din jurul parcării erau mai mult goale! Dar ceea ce ne-a atras şi mai mult atenţia a fost zona complet neamenajată din jurul parcării, spaţiile verzi lăsate de izbelişte, resturile rămase de la demolări, trotuarele sparte şi gunoaiele care contrastează violent cu eleganta parcare!

Citit 7998 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 15:05

23 comentarii

 • postat de Cetatean al urbei
  Miercuri, 18 Aprilie 2018 06:20
  5.13.179.***
  Cine a facut receptia lucrari si cine era arhitectul care a semnat ptr lucrare ceva e dubios aici si Primarul o stie bine , nu poti reabilita zona dupa ce ai pus la pamint garajele fara sa aduci la nivel toata zona de ce sa lasat asa? Mister Primar te faci de rusine breeeee na-i spirit civic , Doamna FIREA e mai bataioasa ca dumneata si stie ce vrea ,
  3
  9
  Raportează
 • postat de Robert
  Marți, 17 Aprilie 2018 20:08
  185.56.80.***
  Fostii "spritari", fostii proprietari de garaje daca refuza sa-si curete suprafetele si sa le aduca la starea initiala de pamant ar trebui obligati ca pe cheltuiala lor sa vina cineva cu un picamer si sa sparga fundatia ramasa in urma acelor cocini de porci, fundatii si resturi de gunoaie care se observa in imaginea principala a articolului. Acei netrebnici nu si-au indeplinit partea lor din obligatie pe care o aveau trecuta in autorizatia provizorie initiala. Asa ca intreb si eu, macar retoric: "Mai exista lege si obligatii cetatenesti in tara aceasta? Nimeni nu-i poate trage la raspundere pe cei care au lasat gunoaie si resturi de temelii de constructii provizorii? Sau cumva trebuie trasi la raspundere si cei din primarie fiindca si ei sunt la fel de vinovati fiindca nu-i obliga, nu-i constrang pe cei ce s-au bucurat de buncarele mizerabile sa-si indeplineasca obligatiile, si anume acelea de a-si curata suprafetele de teren de resturile ramase in urma cosmeliilor, asta incluzand si spargerea cu picamerele a fundatiilor cosmeliilor paduchioase ramase in urma lor.

  La fel de vinovati pot fi si cei din primarie pentru ca nu-si indeplinesc atributiile de a-i obliga si de a-i amenda pe cei ce nu-si indeplinesc atributiile si obligatiile fostilor garajisti ce le reveneau ca si obligatie din acel act/autorizatie provizorie pe care au primit-o. O sa stam cu gunoiul si cu mizeria ramasa in urma garajistilor la infinit? S-au ii obligam pe garajisti serior Pucheanu pentru a-si indeplini obligatiile ce le reveneau din autorizarea provizorie?

  La fel de vinovat conform legii poti fi si dumneata domnule primar Pucheanu daca nu ii vei obliga pe fostii garajisti sa-si curete suprafetele prin spargerea fundatiilor mizerabile ramase in urma cosmeliilor de garaje prin tot Galatiul (nu numai in Complex Ancora, cat si pe strada Garii). E plin Galatiul de gunoi si mizerie ramas in urma nesimtirii garajistilor.
  5
  19
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 17 Aprilie 2018 20:04
  5.13.179.***
  Modernizare a la Pucheanu , daca asa-i place Primarului asa-i ia terminat lucrarea mult laudata cocina de porci amenajata , nu aveti viziune domn primar daca vin strainii in oras nu-i primiti , ducetii in alta parte la Garboavele pina se intuneca ca mi-e rusine de rusinea lor
  1
  7
  Raportează
 • postat de Puroi Vasile
  Marți, 17 Aprilie 2018 18:28
  108.245.201.***
  Zona infecta in "orasul" infect .
  0
  7
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 17 Aprilie 2018 18:12
  5.13.218.***
  Jos Pucheanu!
  2
  7
  Raportează
 • postat de grecu
  Marți, 17 Aprilie 2018 17:06
  5.13.251.***
  Nu vă mai faceți iluzii oameni buni,sau făcut atâte discuții pe acestă temă,pentru acestă zonă și sau tras atâtea semnale de alarmă încât poți face deja un roman,nu există voință politică și nici interes,totul este o spoială,ceva de ochii lumii ,praf în ochii noștri ai celor care locuim în zonă,.Orașul ăsta nu se va dezvolta cât timp vom avea la conducere acestă dezastroasă clasă politică care ne bântuie de ani cu sprijinul celor care nu înțeleg că neocomuniștiii nu mai sunt o soluție pentru dezvoltarea acestui oraș..Probabil când se va termina cu generația asta de votanți și când le-o veni mintea la cap celor care au mai rămas prin acest oraș ,soarta va fi alta,vor înțelege că marile democrații sau construit cu eforturi cu un sistem privat funcțional nu cu statul veșnic apărători ai pomanagiilor care au încurajat nemunca.
  0
  9
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Marți, 17 Aprilie 2018 16:46
  81.12.149.***
  Probabil se asteaptă acea lucrare mare de Reabilitare Urbana din Mazepa 1, de vreo 3 milioane de Euro ca să se puna niste pământ pe ici pe colo, niste panselute, doi-trei copacei si... GATA!
  După alti 2-3 ani alte lucrări desigur ca acestea nu vor rezista mult.
  Asa că va fi material bogat de lucru pentru DNA Galati! Chiar suntem curiosi cum vor percuta măcar acum.
  Asa se intamplă cand nu există RESPONSABILITATE din partea Administratiei Locale.
  Halal coalitie de guvernare! Mama lor...
  1
  9
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 17 Aprilie 2018 16:18
  5.13.242.***
  Din cate stiu Politia Locala are compartiment de protectia mediului. Dar probabil ca il are degeaba.
  Sau n-au competente, ca de obicei.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Robert
  Marți, 17 Aprilie 2018 14:16
  185.107.47.***
  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/b2754310251cb1ee7699e97152783902_XL.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ancora-galati-investitie-dezastru/0.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ancora-galati-investitie-dezastru/01.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/ancora-galati-investitie-dezastru/03.jpg

  Primaria ar trebui sa intervina si sa la dea amenzi acelor garajisti fiindca nu aceasta este starea initiala, la care trebuiau sa readuca suprafata, asa cum au primit-o in inchiriere si asa cum scria pe autorizatia provizorie initiala, primita, semnata de garajisti ca au obligatia de a o face. Primaria sa dea amenzi garajistilor care nu si-au curatat suprafetele, aducandu-le la starea initiala. Cu marlanii nu ai cum sa te intelegi si pe marlani nu ai cum sa-i educi decat prin amenzi.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Locuitor din zona
  Marți, 17 Aprilie 2018 13:56
  86.34.187.***
  Se autosesizeaza Primaria Galati care a contractat lucrarile de reparatii cu privire la calitatea acestora si persoanele care sunt raspunzatoare de receptia lucrarilor de reparatii ?

  Zona arata jalnic, mai rau ca in cartierele marginase , fiind mult sub demnitatea locuitorilor din aceasta zona.

  Fac pe aceasta cale apel la autoritatile responsabile de cum arata zona Ancora , in plin centru al orasului Galati.
  0
  5
  Raportează
 • postat de MM
  Marți, 17 Aprilie 2018 12:10
  5.13.204.***
  Hmm, stiti care e diferenta intre un PSIHOLOG si un PSIHIATRU?
  Cand suferi din dragoste, ai nevoie de un PSIHOLOG!
  Daca ai votat cu PSD, neaparat trebuie sa consulti un PSIHIATRU!
  5
  34
  Raportează
 • postat de Tiberiu
  Marți, 17 Aprilie 2018 11:57
  23.129.64.***
  Dar gunoaiele acelea aruncate acolo oare or fi tot din vina primariei? Sau o fi vina imbecililor dezaxati si needucati, a babuinilor, a golanilor care le arunca pe acolo...?
  Cat despre ruinele ramase acolo, dupa necesara modernizare (fiindca modernizarea aceea acolo a fost binevenita, mult asteptata, ca si nevoia de aer) nu cred ca e vina primariei ci tot a golanilor si nespalatilor divinizatori de spelunci imputite care aveau obligatia sa-si curete terenurile de resturi dupa demolarea cosmeliilor paduchioase. Nu e treaba mea sa curat eu dupa jigodiile care au divinizat cocioabele acelea de garaje imputite si nu e nici vina/treaba primariei ca nu s-au curatat terenurile respective. Golanii care au divinizat speluncile acelea imputite de asa-zise garaje trebuie obligati sa-si curete suprafetele de resturi, suprafetele de care ei s-au folosit.

  Asa au lasat babuinii astia mizerabili divinatori de chioscuri si buncare si pe strada Garii, babuini, golani care au lasat gunoaie si resturi de constructii dupa demolarea chioscurilor.

  Golanii cu garaje, golanii cu chioscuri sa fie obligati sa-si faca munca/datoria/obligatia de a-si curata de resturi suprafetele pe care ei le-au folosit "cu mandrie".

  Ne-am saturat de marlania si golania garajistilor si chioscarilor needucati, necivilizati care divinizeaza mizeria si gunoiul.
  2
  27
  Raportează
 • postat de Un om frustrat
  Marți, 17 Aprilie 2018 11:38
  5.13.179.***
  Dar ce face Politia Comunitara? ca iau o gramada de bani ,benzina la masina au tot timpul de plimbat se plimba ca sa treaca timpul si leafa toata ziua vedem ca niste nebagatori de seama la ce se intimpla in jur , sa amendeze pe cei ce arunca gunoaele ca asa se vor linisti , nu sa stea pititi in masina si sa treaca cele 8 ore de munca halal servici. inventat.
  0
  23
  Raportează
 • postat de Un galatean dezamagit
  Marți, 17 Aprilie 2018 11:05
  94.177.47.***
  Oare chiar nu a fost nimeni din Primarie sa vada cum s-a lucrat acolo? Trotuarele au fost asfaltate fara sa se puna borduri la toate marginile trotuarului. Astfel ca unde se termina asfaltul, incepe direct pamantul, curtea blocului. Trotuarul ala se va sfarma incet incet. Cum e posibil sa se toarne un trotuar din beton, demn de zona combinatului, chiar pe langa gardul scolii? Nu exista dale, nu se poate realiza ceva frumos? Spatiile verzi sunt lasate de izbeliste. Daca tot s-a facut lucrarea, de ce nu s-au facut si trotuarele care sunt intre parcare si strada Rosiori? Alea sunt dezastru. Nici nu mai vorbesc de mizeria din spatele complexului. Trista priveliste. Si este Mazepa. nu vreun cartier marginas.
  3
  27
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 17 Aprilie 2018 10:07
  112.163.153.***
  Amenzi de ordinul 1000Ron pentru cei care arunca gunoaie in spatiul public, introducerea valorii pe PET, 20 % bonus din valoarea amenzii pentru cei care le aplica -Politia locala , un program de munca in folosul comunitatii -stransul gunoaielor din zona pentru cetatenii care sunt prinsi ca nu respecta curatenia .
  Si un pic de voluntariat al celor care locuiesc in zona la amenajarea spatiilor verzi cu concursul Gospodarie Urbana, Primarie, etc ar rezolva cate ceva din problemele semnalate.
  Cred ca se pot propune si alte solutii , nu numai plangeri si sesizari....parerea mea !
  2
  23
  Raportează
 • postat de Dunado
  Marți, 17 Aprilie 2018 09:48
  82.137.15.***
  Dar chioscurile pe cand le demolati?
  3
  20
  Raportează
 • postat de votati
  Marți, 17 Aprilie 2018 09:03
  165.225.80.***
  Votati in continuare cu psd, ca sa nu se schimbe nimic.
  Doar va place cum arata acum, nu ?
  3
  30
  Raportează
 • postat de CD
  Marți, 17 Aprilie 2018 09:01
  5.2.209.***
  In jurul Marketului nu cred ca se odihnesc cumparatori obositi, ci mai curand se odihnesc persoanele care vin sa vanda direct pe trotuar divese lucruri, branza , lapte , oua, vin zarzavat..flori, etc. Mai sunt si pers oanele care vin sa stea de vorba cu vanzatoarele si n-au pe ce sa se aseze. In tradevar, banci printre masini adica banci in parcare printre gaze de esapament, chiar ca nu vad cine ar putea sa doresca sa inspire o mireasma se benzina!
  4
  13
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 17 Aprilie 2018 08:09
  5.2.205.***
  Un sfert de milion de euro pentru parcarea lu peste prajit daca mai faceau si un parc si puneau 2 borduri ajungea la 1 milion de euro......incredibil ce mizerie este pe langa aceasta parcare.....era greu tare sa cureti si sa faci spatiu verde......
  Apropo a observat cineva ca dupa chipurile finalizarea parcarii a stat in bezna vreo 3 luni de zile? Si ca acuma este o lumina chioara ca poti sparge linistit o masina ca oricum nu te vede nimeni.
  In privinta gunoiului aruncat aiurea dupa cum se vede si in poze nu este vina primariei ca marlanul vrea cos de gunoi la fiecare pas si arunca unde apuca.
  Galati......LA REVEDEREEEEE!!!!
  2
  18
  Raportează
 • postat de wow
  Marți, 17 Aprilie 2018 07:55
  194.105.20.***
  Nu vreau sa iau apararea primariei, desi cred ca ar putea face enorm, totusi galatenii sau persoanele din zona, care arunca gunoiul pe unde apuca, ce fel de constiinta au?
  Este o mare rusine ce se intampla in acest oras, spiritul de civilizatie este ZERO. Nu exista EDUCATIE, DOAR BARBARISM SI VANDALISM.
  Aici Primaria ar fi bine sa fie ferma, amenzi, expulzari, expunere publica pentru cei care sunt complet neanderthalieni.
  Chiar este ingrozitor cata pasivitate, lene, indiferenta, dar primii la tipat si criticat, ca nu se face, nu se da..
  Vai mama noastra..
  0
  23
  Raportează
 • postat de crystal
  Marți, 17 Aprilie 2018 07:33
  89.136.2.***
  pai nu ? nu trebuie sifonati niste bani si din ocazia asta ? mai ales ca se vorbeste in euro, asa ca mafiotii.
  250.000 euro ?? pai pe o echipa de 10 oameni si inchirierea a 2 excavatoare nu platesti nici macar jumate si faceau si treaba completa dar ii trebuie bani PSDului pentru campanii . Ce s-ar face partidul fara proiecte de urbanizare, modernizare,asfaltare, fezabilitate, etc..adevaratele vacute de muls.
  Se fura ca in codru de la ochi si in galati.
  Are ce ancheta DNAul 1000 de ani de acum incolo daca se pune cu burta pe treaba.
  1
  27
  Raportează
 • postat de Un frustrat
  Marți, 17 Aprilie 2018 07:05
  188.24.204.***
  E plin de gunoaie.
  E plin de ... E plin de...


  ATUNCI PUNE MANA IN ****** ****** SI DA CU MATURA !
  Aaaa...sa dea altul.

  Asta va e nivelul ! Ciobani. Scuze jignesc ciobanii.
  Marlani si mitocani cu ifose, eterni spargatori de seminte, votanti PSD si tot asa.
  3
  26
  Raportează
 • postat de Cetatean al urbei
  Marți, 17 Aprilie 2018 06:02
  5.13.179.***
  Cum a facut Primarul [primaria] receptia lucrarii ?De ce Humelnicu ia o gramada de bani din primarie desi este City Managerul orasului care raspunde pe pielea lui de finalizarea lucrarilor ,aspectul urbei noastre etc , de ce domn primar nu aveti oameni pur singe in primarie care le place ca orasul sa arate super si placut ochiului , de ce tineti oameni cu salarii imense si nu fac mai nimic util noua cetatenilor? Daca as fi soferul d-tra dimineata as face in fiecare zi un tur ar orasului sa vedem ce va place si ce nu , si v-as duce prin toate gropile din carosabil sa vedem daca va place sau nu v-as arata mizeria nestrinsa de pe urma celor de la Ecosal mult laudatul care dau cu matura ca balaia cu coada , Dar chiar nu puteti sa va impuneti un pic? Am ramas de rasul curcilor. Pe vremea lui Ceasca orasul nu arata asa .Apropo vedeti vechile ilustrate si faceti diferenta , Puneti oameni pur singe care le place curatenia in oras si nu leafa care o ridica din primarie fara sa faca nimic Vedeti cum arata Faleza la Valurile Dunarii santier neterminat se face 2 ani , pamint rascolit si neamenajat pe linga aleie Fiti barbat odata ce Dumnezeu
  0
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.