Turul doi între Băsescu şi Geoană - Lupta abia începe

Turul doi între Băsescu şi Geoană - Lupta abia începe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Galaţi, prezenţa la vot a fost de 52,83  la sută pentru prezidenţiale şi de 50,19 la sută pentru referendum  * Nu s-au înregistrat incidente majore * Totuşi, unele ştampile au cedat nervos, altele s-au 

pierdut * Mii de bolnavi din spitalele gălăţene n-au putut să voteze * Niciun alt partid în afara PD-L-ului n-a depus contestaţii la BEJ * Secţia specială din gară a fost amenajată lângă WC-ul public * La Tecuci, exces de zel electoral * La Hanu Conachi, mici cu săgeată liberală consumaţi cu poftă de PSD şi PD-L * În schimb, preţul votului a fost adaptat crizei * La 73 de ani, cercetată penal * Turism electoral nedovedit *

Conform rezultatelor exit-poll-urilor, cel mai bine plasaţi candidaţi la funcţia de preşedinte sunt Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Dacă numărătoarea voturilor nu va aduce surprize de proporţii, diferenţa între cei doi este destul de mică, încât să putem spune că adevărata luptă pentru scaunul prezidenţial abia începe. Nucleele dure ale celor două partide mari, PD-L şi PSD, şi-au făcut simţită prezenţa în duminica primului tur de scrutin.

Pe de altă parte, mobilizarea românilor la vot a fost semnificativă şi în niciun caz doar rezultatul unei acţiuni disciplinate de partid.

Cu siguranţă, electoratul „acuzat” de nehotărâre a ieşit din apatie şi va avea un cuvânt greu de spus în al doilea tur. Rămâne de văzut pentru cine.

Citiţi totul despre alegerile din judeţul Galaţi – în rubrica Politic – Administrativ.

Citit 2247 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.