Aritmetica, bat-o vina!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atmosferă sufocantă ieri, în Prefectură. Zeci de preşedinţi de secţii de votare aşteptau să predea procesele verbale. Judecătorul Anişoara Cucoş, membru în Biroul Electoral Judeţean, ne-a declarat:

„Este ora 11 şi au mai rămas de verificat 160 de secţii de votare. Preşedinţii au început să vină la Biroul Electoral Judeţean începând de duminică seara, de la  ora 23,00. Până la această oră, 339 de secţii au fost rezolvate. Nu au fost probleme, doar că durata procedurilor ţine de verificarea actelor şi a proceselor verbale”.

Principalul vinovat? Aritmetica! Informaticienii de la Direcţia de Statistică au avut enorm de furcă din cauza proceselor verbale completate aiurea şi a calculelor făcute anapoda. Au existat situaţii în care acelaşi proces verbal a fost scanat de cinci ori până să ajungă la varianta corectă.

Dacă toate ar fi mers strună şi simplele adunări ar fi fost rezolvate corect de membrii secţiilor de votare, centralizarea datelor s-ar fi încheiat la ora 10,00 dimineaţa. Pe lângă datele eronate care au trebuit îndreptate, la finele procesului de centralizare a „dispărut” o secţie de votare, iar căutarea actelor a durat vreo oră. Până la urmă totul s-a rezolvat cu bine în jurul orei 16.

Citit 572 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.