Renovarea unei străzi aruncă traficul din Centru în infern

Renovarea unei străzi aruncă traficul din Centru în infern
Marile proiecte întorc oraşul pe dos
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Problemele legate de reabilitarea străzii Basarabiei ating, în aceste zile, punctul culminant din punct de vedere al traficului în zona intersecţiei cu Domnească. Intens circulată pe ambele sensuri de toate tipurile de vehicule, cea de-a doua arteră a devenit sufocată nu doar de inevitabilul şantier care se întinde de ambele părţi, dar şi de improvizaţiile făcute ca să le permită maşinilor să circule în continuare. 

Parcă niciodată tranzitarea intersecţiei străzilor Domnească cu Basarabiei nu a fost un coşmar mai mare decât în aceste zile, când şantierul deschis pentru reabilitarea arterei care străbate Galaţiul de la vest la est a avansat mult şi face dificilă atât circulaţia maşinilor, cât şi pe a pietonilor. Chiar şi înainte de a fi închisă Basarabiei, traficul auto pe Domnească, în intersecţie, era o provocare, din cauza denivelării de pe linia de tramvai care îi determina pe şoferi să încetinească şi să vireze stânga-dreapta pentru a nu-şi nenoroci maşinile. Acum, obstacolele s-au înmulţit şi pentru trecerea acestora e nevoie de nervi tari şi îndemânare.

Şantierul "muşcă" din Domnească

Dacă până nu demult gardurile care marcau şantierul de pe Basarabiei erau la limita intersecţiei, acum acestea au fost mutate mai în faţă, cu circa doi metri în Domnească, ceea ce face ca din strada şi aşa îngustă pentru un trafic rutier care se desfăşoară pe două sensuri, să rămână o bucăţică şi mai îngustă, ce trebuie împărţită "frăţeşte" de cei care se duc şi de cei care vin dinspre Parcul CFR. Bonus, pentru că pe carosabilul rămas deschis traficului a fost trasat un şanţ pentru lucrările subterane, au fost amplasate două plăci metalice care să niveleze drumul şi care să le permită maşinilor să circule. Din păcate, bucăţile de tablă nu acoperă integral lăţimea drumului, iar şoferii trebuie să fie foarte atenţi când le traversează.

"Mai ales când se întunecă, e distracţie maximă, pentru că zona e prost luminată şi trebuie să fii cu ochii în patru să nu te duci pe alături. Mai trebuie şi să fii atent la oamenii care trec Basarabiei, care pentru că nu au o pasarelă, ceva, o iau pe marginea străzii, printre maşini", ne-a spus Marian (41 ani), un gălăţean care trece zilnic prin zona cu pricina. 

Inovaţiilor de pe carosabil şi se adaugă trecerile de pietoni, unde semafoarele au fost dezafectate, tocmai pentru a nu bloca şi mai mult traficul maşinilor. Asta îi nemulţumeşte pe practicanţii mersului pe jos, pentru că, spun ei, trebuie să facă slalom printre autoturismele care nu întotdeauna le dau prioritate pe trecere. 

Pan` la vara viitoare

Mai exact spre toamna lui 2019 sunt programate a se derula lucrările de reabilitare a străzii Basarabiei, şantierul deschis oficial pe 7 iunie 2018. Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport axa Est - Vest, intrări în Galaţi" are o durată de 14 luni, iar lucrările sunt executate de asocierea Tancrad - Lemacons. Valoarea totală a acestor lucrări este de 11,855 milioane lei plus TVA.

Citit 4819 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.