Am fost crescut în democraţie, nu în comunism! O decizie internă pune pe jar PNL Galaţi

Am fost crescut în democraţie, nu în comunism! O decizie internă pune pe jar PNL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Mi-aş dori să fiu lăsat să fac treabă în organizaţia municipală!", declara, în urmă cu două săptămâni, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Ştefan Baltă, despre colaborarea cu liderul organizaţiei judeţene liberale, George Stângă.

Ei bine, o decizie impusă de Stângă a pus şi mai mult pe jar relaţia şi aşa încordată dintre cei doi şefi ai liberalilor gălăţeni. Concret, este vorba despre o decizie prin care organizaţiei municipale i se cere să participe cu un anumit număr de membri la manifestările dedicate Zilei Naţionale: "Art.1 - Având în vedere faptul că ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României sunt organizate pe raza municipiului Galaţi cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 Decembrie 2018, se decide ca organizaţia municipală a PNL Galaţi să participe la manifestări cu un număr minim 50 de persoane. Art.2 - În cazul nerespectării prevederilor prezentei decizii, se vor aplica sancţiunile revăzute de Statutul PNL", scrie negru pe alb în Decizia nr. 63 a Biroului Politic Judeţean al filialei PNL Galaţi, semnată de George Stângă.

"Am fost crescut în democraţie, nu în comunism", ne-a declarat Ştefan Baltă, atunci când l-am întrebat ce părere are despre decizie. Politicianul ne-a explicat că o asemenea decizie nu i se pare normală pentru niciun partid politic, cu atât mai puţin pentru unul liberal. "Din punctul meu de vedere, este firesc ca organizaţia judeţeană să aprobe anumite acţiuni, chiar să traseze anumite sarcini organizaţiei municipale, dar în privinţa participării la evenimente publice, nu poate trasa participarea cu un anumit număr de persoane. Intră în atribuţia fiecărui şef de partid sau parlamentar să fie prezent la astfel de acţiuni publice, dar atât! Ceilalţi membri ai PNL - şi eu cred că în orice partid ar trebui să fie la fel - participă de bună-voie, pentru că este un eveniment al ţării, nu doar al oraşului. Participăm pentru că aşa simţim, nu pentru că suntem obligaţi să facem liste, să punem oamenii să semneze!", spune Baltă. Politicianul a precizat că, personal, va participa la manifestările dedicate Marii Uniri, dar că nu va impune nimănui să facă la fel şi, ca atare, nu va respecta decizia primită. Ştefan Baltă îşi asumă şi gestul, dar şi răspunderea, în condiţiile în care sancţiunile pot merge de la avertisment până la excludere din partid, în cazul unui membru, fie el şi lider!

Contactat telefonic, George Stângă, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, a refuzat să comenteze situaţia şi ne-a declarat doar că: "Deciziile interne se discută doar în interiorul Partidului Naţional Liberal".

Citit 5236 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.