PDL, la 13 procente în spatele USL

PDL, la 13 procente în spatele USL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum e sezonul sondajelor, PDL nu putea sta deoparte. Studenţii PDL au fost trimişi în judeţ pentru a-i lua pe oameni la întrebări *

Nu mai puţin de 8.433 de persoane din tot judeţul, exclusiv municipiile Galaţi şi Tecuci, adică 3.678  de femei şi 4.565 bărbaţi, au fost intervievate în perioada iunie-iulie, în cadrul sondajului pe care PDL îl consideră unic şi relevant.

Principala concluzie pe care s-au grăbit democrat-liberalii să o tragă este că USL nu are forţa de a obţine majoritatea. În acelaşi timp, portocaliii au conştientizat faptul că au pierdut din capitalul de încredere din cauza măsurilor de austeritate.

Rezultatele sondajului au fost ieri prezentate public de Doruleţ Resmeriţă. Potrivit acestuia, pe judeţul Galaţi, PDL are un procent de 24,7 din opţiunile electoratului, în vreme ce USL deţine 37,3 la sută. Cu excepţia partidului condus de Dan Diaconescu, care a obţinut un procent de 4,3 la sută, restul formaţiunilor se scaldă între zero şi două procente.

Foarte mare, 11,5 la sută, este procentul nehotărâţilor, destul de mare - 8,1 la sută - este ponderea celor care au răspuns că nu ştiu cu cine vor vota, iar 4,5 la sută sunt gălăţenii care au răspuns că nu vor vota.

„Sondajul este un moment zero, care face ca diferenţa de peste 10 punte procentuale să nu fie imposibil de recuperat”, a spus Resmeriţă.

PDL a preferat să ţină secrete rezultatele pe localităţi, mărginindu-se să spună că rezultatul cel mai bun a fost înregistrat în comuna Corni.

Pe colegii parlamentare, PDL a obţinut cel mai bun procent în Colegiul nr. 2, unde deputat este Mircea Toader (FOTO) - 44 la sută, colegiu în care, de altfel a surclasat USL, cotat cu 28,6 procente.

Cel mai slab rezultat al portocaliilor s-a înregistrat în Colegiul nr. 4, unde parlamentar este social-democratul Viorel Ştefan. Aici PDL n-a numărat decât 17,2 procente, în vreme ce USL şi-a adjudecat 34,2 la sută.

În colegiul deputatului PNL Victor Paul Dobre, PDL a fost cotat în propriul sondaj cu 23,9 la sută, iar USL cu 34,4 la sută.

În colegiul deputatului PSD Dan Nica, din zona Bujoru, democrat-liberalii au numărat 24,3 procente în favoarea lor, iar USL – 39,1 la sută.

Un rezultat slab în sondaj a ieşit şi în colegiul nr.3 al deputatei PDL Carmen Axenie. Aici scorul PDL-USL este de 22,8 la 43,3 la sută.

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.