Zebra ”fără cap” de pe Faleza Superioară

Zebra ”fără cap” de pe Faleza Superioară
Poftiţi de traversaţi!
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

De fapt, fără "intrare" ar fi termenul nimerit pentru a caracteriza una dintre cel mai discutate şi contestate iniţiative de creştere a siguranţei traficului rutier de pe bulevardul Marii Uniri.

Dacă la momentul realizării, în luna august a acestui an, trecerea supraînălţată din dreptul scărilor monumentale din apropierea fostului restaurant "Pescarul" a stârnit controverse şi furia şoferilor care au fost nevoiţi să facă faţă traficului îngreunat, rezultatul este de lungă durată şi cu implicaţii cel puţin ridicole pentru cei a căror siguranţă ar trebui să o protejeze: pietonii.

Ei bine, executantul lucrării, respectiv SC Ecosal, a fost atât de implicat în realizarea întocmai a proiectului încât a omis un mic "detaliu". Capătul dinspre Dunăre al marcajului dă fix în... spaţiul verde. La modul logic, cei care ar vrea să traverseze, nu o pot face decât în diagonală sau câlcând vitejeşte pe pământ şi spaţiul verde, pentru a ajunge la bordura de pe care să se lanseze, regulamentar, pe trecere sau, după caz, pe trotuar.

Deşi au trecut patru luni de la finalizarea lucrării, "mica" anomalie pare să fi fost trecută cu vederea şi de administratorul drumului, respectiv Primăria, şi de executantul lucrării, societatea subordonată, Ecosal. Sperăm ca până la primăvară, când gălăţenii vor lua din nou la pas, în număr mare, Faleza, să se găsească o soluţie civilizată pentru a scoate din ridicol un deziderat care s-a dorit... salvator.

Citit 5839 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.