Unii gălățeni stau tot în frig. Caloriferele căminului E din Micro 14 sunt încă îngheţate
Foto: Iulia Kelt

Unii gălățeni stau tot în frig. Caloriferele căminului E din Micro 14 sunt încă îngheţate
Blocul E, rămas fără căldură
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Oraşul este pregătit de sărbătoare, iluminatul festiv le oferă gălăţenilor o privelişte de basm, însă magia Crăciunului se resimte doar pe arterele principale. În multe cartiere mărginaşe, Crăciunul capătă conotaţii diferite, bucuria Naşterii Domnului găsindu-i pe oameni într-un frig pătrunzător, care le-a pus stăpânire pe case.

Am ajuns, din nou, în cartierul Micro 14, în încercarea de a deveni vocea unor oameni disperaţi. În scara căminului E, un bloc în care aproape că puteam mirosi frigul, nici gând de miros de brad, măr copt sau scorţişoară. Ne-au întâmpinat administratorul Paulică Pascu şi locatarii dezamăgiţi de indiferenţa celor care ne conduc.

Aburii respiraţiei noastre formau rotocoale în aerul rece, iar pasta din pix îngheţase, încăpăţându-se să mai scrie. În case lor, situaţia este aceeaşi, singura dorinţa de Crăciun a oamenilor fiind aceea de a avea căldură în case.

Vineri, 14 decembrie, au fost anunţaţi că aprigele condiţii trai li se vor îmbunătăţi, dar, din păcate, oamenii s-au ales doar cu încă o promisiune nerespectată. S-au descoperit, chiar în ziua mult-aşteptată, nereguli la coloana de gaz, fiind necesară amplasarea uneia noi, racordată la blocul vecin.

Chiar dacă microcentrala de cartier a fost pusă în funcţiune, furnizarea agentului termic nu a fost posibilă şi pentru blocul E, a cărui instalaţie funcţionează ireproşabil, după cum ne-a spus administratorul Paulică Pascu.

De atunci, incertitudinea continuă pentru locatarii care, cel mai probabil, vor petrece Crăciunul în acelaşi frig chinuitor. Situaţia nu este diferită nici la vecinii blocurilor din jur, ale căror calorifere nici nu reuşesc să se dezmorţească, aceştia acuzând presiunea joasă a sistemelor de alimentare.

În concluzie, situaţia rămâne la fel de amorţită ca şi înainte, iar aşteptarea răspunsurilor este chiar mai acută decât aşteptarea unui Crăciun, pe care oricum nu-l vor simţi, nici măcar simbolic.

Citit 2988 ori Ultima modificare Duminică, 23 Decembrie 2018 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.