Al treilea proiect pentru anveloparea unităţilor de învăţământ. Şcoala ”Iulia Haşdeu” va fi reabilitată cu bani europeni

Al treilea proiect pentru anveloparea unităţilor de învăţământ. Şcoala ”Iulia Haşdeu” va fi reabilitată cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La sediul Primăriei municipiului Galaţi, a avut loc, pe 19 decembrie, conferinţa de lansare a proiectului "Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu" din municipiul Galaţi", al cărui obiectiv general constă în reducerea consumului de energie electrică şi termică şi, implicit, scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Mai exact, în şcoala în care învaţă 296 de elevi se vor realiza lucrări de izolare termică a pereţilor exteriori prin montarea unui strat termoizolant, înlocuirea tâmplăriei pentru uşi şi ferestre cu profile PVC, precum şi instalarea a 72 de panouri fotovoltaice, care vor degreva factura de energie electrică, procedura privind alimentarea cu gaze fiind efectuată încă din luna noiembrie.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, momentan se lucrează doar la interior, termenul de finalizare fiind încheierea anului şcolar 2018-2019. "Promitem că serbarea de sfârşit de an vă va găsi într-o şcoală nouă", a spus Costel Hanţă, directorul Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei Galaţi.

Valoarea totală a proiectului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, sursa de finanţare fiind reprezentată în proporţie de 98% de fonduri europene, iar restul de 2% fiind asigurat de  Primăria Galaţi.

Citit 1471 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.