Pentru cine prelungeşte Transurb abonamentele

Pentru cine prelungeşte Transurb abonamentele
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Printr-un anunţ postat pe pagina publică de Facebook, societatea Transurb SA anunţă că, începând cu data de 2 ianuarie 2019, se vor elibera abonamentele de călătorie destinate tuturor categoriilor de persoane care beneficiază de reduceri şi gratuităţi în transportul public local de persoane conform Hotărârii Consiliului Local nr. 74 din 15 februarie 2018. Compania a încercat să găsească o soluţie pentru evitarea cozilor uriaşe care se formează la casele de bilete.

Compania publică de transport local precizează că anumite categorii de pasageri „pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 01-15 ianuarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 decembrie 2018), timp în care, sunt obligate să achiziţioneze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 31 ianuarie 2019”. Este vorba despre: persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună, pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, elevi şi studenţi. Măsura a fost luată „având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilităţi la transportul în comun şi totodată, în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie”, explică Transurb.

Ce documente vă trebuie pentru noile abonamente

Compania publică de transport reaminteşte care sunt documentele necesare pe baza cărora se vor elibera abonamentele de călătorie pentru luna ianuarie 2019, în cazul fiecărei categorii de beneficiari de facilităţi.
Astfel, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani vor prezenta actul de identitate, original şi copie şi adeverinţa eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din care să reiasă că nu au venituri. Pensionarii au nevoie de actul de identitate şi cuponul de pensie pe luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul, original şi copie, iar pensionarii de invaliditate: actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate, original şi copie.
Elevii şi studenţii vor arăta actul de identitate şi carnetul de note vizat pe anul 2018-2019 sau adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi/studenţi a unei instituţii de învăţământ acreditată din Municipiul Galaţi, original şi copie.
Şomerilor le sunt necesare actul de identitate şi carnetul de evidenţă vizat de AJOFM, original şi copie.
Iar persoanele cu salariul minim pe economie vor prezenta actul de identitate, adeverinţa eliberată de angajator din care să rezulte că solicitantul obţine salariul minim pe economie. Cele care sunt încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial vor prezenta suplimentar adeverinţă de venit eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Citit 9436 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 00:03

10 comentarii

 • postat de Teo Chirvase
  Miercuri, 02 Ianuarie 2019 17:34
  188.24.245.***
  Care masura s-a luat pt. evitarea cozilor? Azi 2 ian a.c. era deja coada in Tiglina 1...deci...
  despre ce vorbim? Vorbe si lozinci...

  Teo C.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Asterix
  Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 03:37
  188.24.240.***
  Pentru Lorelei13 , sa precizat in [........]pentru unii studenti si nu toti e o diferenta nu? ai job platesti ABONAMENTUL intreg , daca muncesti la negru e si mai bine nu poti dovedi cu nimic ca duci in spinare doi-trei pensionari doar era vorba de acei ce au masini parcate la studenti ,carduri bancare umplute de catre familie[unii] ,oricum prin baruri cheltui in doua zile daca te superi pretul unui abonament , mai ales la ce-i cu dare de mana ca nu toti sant necajiti prin camine,la ce masini se defileaza prin zona.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 28 Decembrie 2018 23:15
  84.117.41.***
  Prietene ,,Lorelei13'' ai o problema...Pai daca esti student si ai si un job
  ce naiba cauti la primarie (scuze Transurb) dupa milogeala?
  Cred ca n-ai inteles...pensionarii sa circule in mijloacele de transpor in comun
  indiferent de ora (Este dreptul fiecarui cetatean) dar sa-si plateasca biletele sau abonamentele
  daca nu fac parte din acea categorie a oamenilor necajiti, cei ce au pensii mici.
  Nu-mi spune mie cum tineti voi (prin munca) 3-4 pensionari in spate
  daca ar fi asa...ar trebui ca cluburile si terasele orasului sa fie goale in permanenta...lucru care nu se vede.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Student
  Vineri, 28 Decembrie 2018 20:05
  86.124.202.***
  Nu mai comentați atâta, într adevăr, nu toți studenții au mașini și bani.. Gândiți vă la cei care stau în cămine și abia își permit traiul. Învață pt bursă și pentru un viitor mai bun. Pensionarii nu au servici, au pensii de peste 20 de milioane pe lună și vor abonamente gratuite! Și pe 2 linii! Cu ce scop? Ca să se umple autobuzele ăstea care, pe de asupra sunt zgomotoase și s ar putea strica în orice moment? Rezolvați problemele, ori reveniți la maxi taxi. Faliment plăcut! Pace.
  4
  3
  Raportează
 • postat de valy
  Vineri, 28 Decembrie 2018 16:54
  5.13.141.***
  terminati cu mocaciunile dati la pensionari cu pensie sub 1000 lei ,elevi si studenti la jumatate de pret cu e si in alte orase
  2
  6
  Raportează
 • postat de Alin19
  Vineri, 28 Decembrie 2018 16:49
  82.76.8.***
  Poate luati si autobuze noi si moderne si NU SH ca ne-am saturat de second hand.Mie personal mi s-a facut rau saptamana trecuta intr-un autobuz de-al vostru de la motorina,imi venea greata si era sa vomit,asa va respectati voi cetatenii?Puneti conditii decente in autobuze si luati autobuze noi ca murim cu zilele in autobuzele voastre SH.Cum e posibil sa mi se faca rau din cauza Transurb ca autobuzele miros numai a motorina si vechi si ba sunt prea calduroase ba sunt prea friguroase?Creati conditii daca nu va doresc un faliment placut!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Lorelei13
  Vineri, 28 Decembrie 2018 15:57
  84.117.46.***
  Domnul "Cetateanu" mai usor cu comentariile despre studenti. NU toti srudentii stau la camin si nu toti avem masini. Penzionarii ar trebui sa stra acasa la orele de varf ca nu mai au job si alea alea....so, hai sa nu comentam despre studentii care muncesc, care tin in spate cate 3-4 pensionari!!!!
  5
  6
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 28 Decembrie 2018 10:05
  86.124.201.***
  Despre ce salariu minim pe economie este vorba? Salariul tarifar, sau salariul net (cati bani iau in mana)? Multumesc
  1
  4
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 28 Decembrie 2018 05:46
  84.117.41.***
  Cereti adverinte de la ANAF tuturor pensionarilor nu numai persoanelor fara venit
  marea majoritate a pensionarilor inca profeseaza la vechile locuri de munca.
  Cereti la elevi si studenti adeverinte de la cei care-i au sub intetinere
  copii si studentii care au parinti ce au venituri cumulate peste 1900 net
  sa-si plateasca 100% abonamentele.
  Ce fel de dreptate este asta?
  Cat o sa va mai ducem in spate prin impozitele care le platim?
  Mi-e scarba de hotararile voastre
  4
  16
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 28 Decembrie 2018 05:41
  188.24.240.***
  Poate reusiti sa dati peste acei pensionari care inca mai muncesc la negru [unii] si ceilalticare muncesc in continuare desii pe cuponul de pensie nu o poate dovedii ,sint multe cazuri concrete in care acesti oameni desi mai au un job vin numai cu cuponul de pensie la ghiseu . De ce se face gratuitatri la studenti ? Cind parcarea de la caminele studentesti e plina de masini propietate personala ale lor s-au pentru doua statii li se ofera abonament gratuit .De vina e Consiliul local care nu i-a exemple cum functioneaza sistemul de gratuitati din Ardeal
  6
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.