Extindere şi modernizare cu prelungiri. Contract de 3,3 milioane de euro pentru alte lucrări la Centură
Foto: Iulia Kelt

Extindere şi modernizare cu prelungiri. Contract de 3,3 milioane de euro pentru alte lucrări la Centură
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În vreme ce Consiliul Judeţean evaluează ofertele depuse pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere şi modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galaţi - în valoare de peste 25,5 milioane de euro, Primăria a scos recent la licitaţie un contract de peste 3,3 milioane de euro pentru lucrările suplimentare necesare realizării celui mai important proiect de infrastructură al oraşului din ultimele trei decenii.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), până pe 21 ianuarie 2019, sunt aşteptate oferte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor complementare pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură.

Ce se doreşte

Este vorba despre lucrări pe care Primăria şi le-a asumat şi care vizează, în principal, strada Nicolae Mantu: reabilitarea tronsonului cuprins între arterele 9 Mai - Milcov - Drumul Viilor, reabilitarea trotuarelor existente şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului, realizarea de trotuare noi pe partea de vest, a unei parcări în zona de est, amenajarea unei piste pentru biciclişti şi a rampelor pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, conform caietului de sarcini, se mai doreşte reabilitarea reţelei de apă din zona Drumului de Centură, a unei canalizaţii de preluare a apelor pluviale de pe zona de vest a drumului, reabilitarea canalului colector a apelor pluviale din zona Km 2+705 pe o lungime de 267 de metri şi a unui podeţ din rame prefabricate pentru accesul riveranilor. Mai sunt prevăzute reabilitarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea stâlpilor din beton cu stâlpi din metal şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED, dar şi coborârea în subteran a instalaţiei aeriene electrice şi de comunicaţii.

Clauză suspensivă

Primăria subliniază că aceste lucrări nu sunt eligibile conform grilelor de accesare a fondurilor europene, astfel că licitaţia se desfăşoară sub incidenţa clauzei suspensive: "Toate aceste obiective vor fi realizate de Primăria municipiului Galaţi numai în condiţiile în care Consiliul Judeţului Galaţi semnează contractul de achiziţie publică pentru obiectivul "Extindere şi modernizare varianta ocolitoare municipiului Galaţi (proiectare şi execuţie)", se precizează în SEAP.

Valoarea totală estimată a contractului este de 15,6 milioane de lei cu TVA, aproximativ 3,3 milioane de euro, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ. Termenul de realizare a contractului este de minimum 22 şi maxim 27 de luni.

Citit 4253 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.