Colinde, şampanie şi tachinări la ultima şedinţă a Consiliului Local din 2018 | La cine vine şi la cine nu vine Moş Crăciun?! (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Colinde, şampanie şi tachinări la ultima şedinţă a Consiliului Local din 2018 | La cine vine şi la cine nu vine Moş Crăciun?! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultima şedinţă din 2018 a Consiliului Local a început sub semnul colindelor şi s-a încheiat cu un pahar de şampanie ciocnit de aleşi în cinstea anului care vine. Între cele două momente festive, consilierii locali au aprobat cele peste 80 de proiecte aflate pe ordinea de zi, inclusiv cele patru care luna trecută au fost respinse. Dezbaterile, mai mult sau mai puţin aprinse, au fost presărate cu tachinări politice pe tema „la cine vine sau nu vine Moş Crăciun”.

Colindele interpretate magistral de corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi au creat o atmosferă de sărbătoare în sala de şedinţe a Consiliului Local. Aleşii au avut parte, apoi, de colinde vesele cântate de talentaţii copii de la VOCESchool Music&Dance, ocazie cu care aleşilor li s-a amintit că duminică au o misiune importantă: să o susţină pe Ioana Bulgaru în finala X Factor.

A urmat, apoi, decernarea titlurilor de cetăţean de onoare şi a premiilor municipiului Galaţi, care, în premieră, nu a mai avut loc pe scena unei săli de spectacol, într-o atmosferă festivă, aşa cum ar fi meritat un asemenea moment în care este răsplătită excelenţa oraşului.

La muncă!

„Şi acum, dacă-mi permiteţi, rog consilierii locali să nu uite că suntem înainte de Crăcin şi-i rog să fie mai buni!”, a făcut apel primarul Ionuţ Pucheanu. „Dacă sunteţi cuminte, poate!”, a spus, în glumă, consilierul local PNL Paul Găvănescu. „N-am cum, domnu’ consilier, e prin natura postului să fiu uşor obraznic”, a replicat primarul. 

Ironii

„La dumneavoastră n-ar veni nici Moş Nicolae, nici Moş Crăciun şi nici Moş Gerilă! Doar Grinch!”, i-a spus, la un moment dat, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, consilierului local PNL Onuţ Atanasiu. Politicianul tocmai sugerase că Moşul n-ar trebui să mai vină la funcţionarii Primăriei care au realizat o documentaţie respinsă de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Tachinările pe temă au continuat, de această dată ţinta fiind consiliera independentă Simona Vreme. „Să nu mai vină Moş Nicolae pe la dumneavoastră”, i-a spus primarul consilierei, care n-a stat pe gânduri şi a replicat: „Nici la dumneavoastră nu a fost şi nici nu cred că va veni! Dumneavoastră aţi spus că sunteţi obraznic şi aţi fost obraznic tot anul!”.

De cu totul altă părere a fost consiliera locală PMP Oana Iurescu, care i-a spus aluziv edilului la dezbaterea proiectului de hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis firmei Navrom Centru de Afaceri: „La dumneavoastră, domnul primar, o să vină Moş Crăciun!”.

Pentru a pune punct dezbaterilor, primarul a ţinut să precizeze „Pentru mine, Moş Crăciun a venit acum o lună de zile, mulţumesc lui Dumnezeu!”, referindu-se la faptul că a devenit tată.

Citit 2585 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2018 00:39

3 comentarii

 • postat de Valeriu Grigorica
  Joi, 20 Decembrie 2018 09:22
  188.24.238.***
  Am o intrebare pentru domnul primar:banii castigati in proces de catre angajatii primariei,cand ii dati?Sau la ei nu trebuie sa vina Mosul?Asa cum ati facut si cu tichetele de vacanta si nu le-ati dat.Bine ca am avut bani pentru iluminatul de Sarbatori si sa o ascultsm pe Andra cum canta colinde,cu masa plina
  2
  4
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 19 Decembrie 2018 22:04
  5.13.235.***
  REVIN,,in final,corect este ,,daca ar fi revandut la cat crede el ca merita,, ,scuze,furat de avantul condeiului am gresit poanta....SANATATE SI NUMAI BINE !!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 19 Decembrie 2018 21:59
  5.13.235.***
  Oamenii acestia,alesii nostri,care iau salarii si indemnizatii de invidiat de majoritatea poporenilor,a caror activitate se reflecta elocvent in starea orasului,isi permit sa o faca pe spiritualii,cu glumite demne de multe ori de umorul DOMNULUI GOE,infantilul personaj caragelian,oameniiacestia,indiferent de partidul care-i mangaie parinteste pe crestet,ciocnesc cupe cu sampanie,fac banchete pantagruelice pe banii cotizantilor la buget ,felicitandu-se si gadilandu-se uneori obscen ,pentru MARI SUCCESE OBTINUTE DOAR PE HARTIE!!!CAND OARE VA AVEA ROMANIA LA CONDUCERE OAMENI CU ADEVARAT PATRIOTI,CARE S-O IUBEASCA ASA CUM MERITA,MAI PRESUS DE OBSCURELE SI TRIVIALELE LOR INTERESE!???!! UITAM CEL MAI MULT SA NE GANDIM CA TOTI,DAR TOTI,SUNTEM DOAR VREMELNICI SI UMILI STAPANI PE ACEASTA FARAMA DE UNIVERS,INSIGNIFIANTA ,UNDE NE ESTE DAT SA TRAIM FRACTIUNEA DETIMP ,SCANTEIE INTRE DOUA HAURI DE ETERNITATE ,CUM SPUNEA UN INTELEPT!!!VANITAS VANITATUM,ADICA MAI PE INTELESUL LARG,DESERTACIUNEA DESAERTACIUNILOR!!!IN REST,SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA !!!!SARBATORI FERICITE IUBITI CONCETATENI!!!SI DRAGII NOSTRI CONDUCATORI AI URBEI,FAPTE,...... SI ,MAI PUTIUNE VORBE!!!!MARK TWAIN ,UMORISTUL CELEBRU AMERICAN,SPUNEA ODATA CA ,CITEZ, ,, DACA UN OM AR FI CUMPARAT LA ADEVARATA SA VALOARE SI AR FI REVANDUT LA CAT SE MERITA DE FAPT,S-AR FACE CEA MAI MARE AFACERE;MA GANDESC STUPEFIAT CE AFACERE AR FACE GALATENII DACA V-AR PUTEA VINDE DUPA ASTFEL DE PRINCIPII???!!!
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.