Colinde, şampanie şi tachinări la ultima şedinţă a Consiliului Local din 2018 | La cine vine şi la cine nu vine Moş Crăciun?! (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Colinde, şampanie şi tachinări la ultima şedinţă a Consiliului Local din 2018 | La cine vine şi la cine nu vine Moş Crăciun?! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultima şedinţă din 2018 a Consiliului Local a început sub semnul colindelor şi s-a încheiat cu un pahar de şampanie ciocnit de aleşi în cinstea anului care vine. Între cele două momente festive, consilierii locali au aprobat cele peste 80 de proiecte aflate pe ordinea de zi, inclusiv cele patru care luna trecută au fost respinse. Dezbaterile, mai mult sau mai puţin aprinse, au fost presărate cu tachinări politice pe tema „la cine vine sau nu vine Moş Crăciun”.

Colindele interpretate magistral de corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi au creat o atmosferă de sărbătoare în sala de şedinţe a Consiliului Local. Aleşii au avut parte, apoi, de colinde vesele cântate de talentaţii copii de la VOCESchool Music&Dance, ocazie cu care aleşilor li s-a amintit că duminică au o misiune importantă: să o susţină pe Ioana Bulgaru în finala X Factor.

A urmat, apoi, decernarea titlurilor de cetăţean de onoare şi a premiilor municipiului Galaţi, care, în premieră, nu a mai avut loc pe scena unei săli de spectacol, într-o atmosferă festivă, aşa cum ar fi meritat un asemenea moment în care este răsplătită excelenţa oraşului.

La muncă!

„Şi acum, dacă-mi permiteţi, rog consilierii locali să nu uite că suntem înainte de Crăcin şi-i rog să fie mai buni!”, a făcut apel primarul Ionuţ Pucheanu. „Dacă sunteţi cuminte, poate!”, a spus, în glumă, consilierul local PNL Paul Găvănescu. „N-am cum, domnu’ consilier, e prin natura postului să fiu uşor obraznic”, a replicat primarul. 

Ironii

„La dumneavoastră n-ar veni nici Moş Nicolae, nici Moş Crăciun şi nici Moş Gerilă! Doar Grinch!”, i-a spus, la un moment dat, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, consilierului local PNL Onuţ Atanasiu. Politicianul tocmai sugerase că Moşul n-ar trebui să mai vină la funcţionarii Primăriei care au realizat o documentaţie respinsă de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Tachinările pe temă au continuat, de această dată ţinta fiind consiliera independentă Simona Vreme. „Să nu mai vină Moş Nicolae pe la dumneavoastră”, i-a spus primarul consilierei, care n-a stat pe gânduri şi a replicat: „Nici la dumneavoastră nu a fost şi nici nu cred că va veni! Dumneavoastră aţi spus că sunteţi obraznic şi aţi fost obraznic tot anul!”.

De cu totul altă părere a fost consiliera locală PMP Oana Iurescu, care i-a spus aluziv edilului la dezbaterea proiectului de hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis firmei Navrom Centru de Afaceri: „La dumneavoastră, domnul primar, o să vină Moş Crăciun!”.

Pentru a pune punct dezbaterilor, primarul a ţinut să precizeze „Pentru mine, Moş Crăciun a venit acum o lună de zile, mulţumesc lui Dumnezeu!”, referindu-se la faptul că a devenit tată.

Citit 2717 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2018 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.