Reţeaua electrică a campusului social din Micro 17, finalizată

Reţeaua electrică a campusului social din Micro 17, finalizată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urma solicitării adresate de "Viaţa liberă", referitoare la stadiul lucrărilor de realizare a instalaţiei electrice din campusul social construit în cartierul Micro 17, Serviciul Comunicare și Relații Publice SDEE Muntenia Nord - SDEE Galați ne-a trimis următorul răspuns: "Lucrările au fost realizate în proporție de 100%, constructorul SC Luxten SA a finalizat lucrările și a predat documentația contractantului (Primăria Galați). Primăria Galați a demarat formalitățile de predare a instalațiilor electrice de alimentare către SDEE Muntenia Nord (documentația a fost predată în decembrie 2018). Blocurile M7 - M12 sunt legate la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Nu sunt racordate instalaţiile individuale (apartamentele). Solicitanții pot depune cereri pentru obținerea Avizului Tehnic de Racordare (ATR) după finalizarea procesului de predare a instalaţiilor. După obținerea  ATR, abonații pot încheia contracte de furnizare.

Gestionarea iluminatul public în zona respectivă este în sarcina Primăriei Galați, respectiv a societății concesionare SC Flash Lightning.

Pentru funcționarea iluminatului pe casa scării, locatarii trebuie să se organizeze în asociații de chiriași, iar acestea pot face formalitățile pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice".

Pe 6 decembrie 2018, consilierii locali gălăţeni au aprobat HCL 654, privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Galați a capacităților energetice parțiale din cadrul lucrării "Alimentare cu energie electrică locuințe sociale din cartier Micro 17 - Etapa II - blocurile M7 - M14" și transmiterea acestora către SDEE Muntenia Nord SA - SDEE Galați. Primăria Galaţi şi-a propus ca blocul M13 să fie gata până la sfârşitul acestui an, iar M14, ultimul, să fie finalizat în cursul lunii ianuarie 2019. Reprezentanţii Primăriei au spus, pentru "Viaţa liberă", că SDEE Muntenia Nord urmează să plătească 3 milioane de lei către Primăria Galaţi, urmând ca apoi să treacă la încheierea contractelor de furnizare cu locatarii.

Citit 2709 ori Ultima modificare Luni, 31 Decembrie 2018 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.