O nouă fisură a apărut pe Faleza Superioară

O nouă fisură a apărut pe Faleza Superioară

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Nici bine nu a trecut al doilea val de ninsori şi deja au apărut noi gropi şi fisuri pe străzile gălăţene. Cea mai nouă apariţie, devenită deja notorie, este o crăpătură generoasă, de câţiva metri lungime şi suficient de lată cât să-ţi strecori vârful pantofului, prezentă pe trotuarul de pe Faleza Superioară a Dunării.

Se presupune că falia a apărut ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, creând un disconfort pentru alergătorii din zonă, mai ales pentru cei care preferă să alerge seara, după serviciu, riscul unei entorse fiind foarte mare pe această suprafaţa neregulată.
Ba mai mult, fisura, aparent banală, reprezintă o ameninţare, prin simplul fapt că apa poate intra, iar fenomenul îngheţului o poate mări în scurt timp, ducând cu uşurinţă la formarea unui nou crater emblemă a oraşului nostru.
Specialiștii Primăriei Galaţi au mers în zonă şi, după primele verificări, au stabilit că este vorba doar despre o fisură superficială, situaţia fiind sub control.
“Este vorba despre o fisură de suprafaţă. După primele verificări s-a constatat că taluzul nu este afectat. Se intervine pentru remediere zilele acestea”, ne-a declarat Raluca Ardean, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi.
În anul 2017, Primăria Municipiului Galaţi a încheiat un contract în valoare de 130.000 lei fără TVA cu firma Proexrom SRL Iaşi, pentru analiza profundă a tuturor parametrilor privind solul Falezei. Este vorba despre proiectul “Inspecţie tehnică a lucrărilor publice zona Faleză Galaţi".
Anul trecut, în luna februarie, au fost efectuate primele foraje din cadrul proiectului, până în prezent fiind executate 8 foraje pe Faleza Superioară şi alte 10 foraje pe Faleza Inferioară, la baza taluzului, toate la o adâncime de 20 de metri.
“În primele şase luni au fost efectuate măsurători lunare, iar până acum nu au fost constatate date anormale. În prezent, măsurătorile se fac la fiecare 6 luni. Scopul acestui demers este de a stabili care sunt cauzele care au determinat de-a lungul timpului apariţia unor fenomene de instabilitate şi evoluţia lor în timp’’, ne-a mai declarat Raluca Ardean.

Citit 3790 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:24

2 comentarii

 • postat de Simona Miercuri, 06 Februarie 2019 14:18 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  20

  Dacă gropile şi gropiţele de pe toate drumurile din Galaţi, mai ales cele din jurul capacelor de canalizare, nu se remediază la timp, ele vor degenera, pagubele şi cheltuielile vor fi mai mari!
  Directorul cu Infrastructura din Primărie se gândeşte la lucrurile astea de pe acum?

  Raportează
 • postat de maurice Marți, 05 Februarie 2019 23:35 5.13.216.*** Link la comentariu
  3
  18

  Asta cu inghet-dezghet e frectie. Voi chiar nu intelegeti ca faleza se duce la vale?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.