Unde vrea Primăria Galați să amenajeze 11 noi LOCURI DE JOACĂ. Contract de 3,9 milioane de lei

Unde vrea Primăria Galați să amenajeze 11 noi LOCURI DE JOACĂ. Contract de 3,9 milioane de lei
Unul dintre viitoarele locuri de joacă, în randările executate de proiectanţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Până miercuri, 27 februarie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea agenţilor economici interesaţi să proiecteze şi să amenajeze 11 noi locuri de joacă, în zece zone ale oraşului, investiţie pentru care a scos la bătaie un contract de peste 3,92 milioane de lei cu TVA. Dincolo de intenţiile bune, trebuie spus că şi în 2017 administraţia locală a încercat amenajarea a zece locuri de joacă, majoritatea pe aceleaşi amplasamente ca acum, dar procedura a fost anulată.

"Mai multe terenuri dintre blocuri, neîntreţinute ani la rând, vor deveni locuri de joacă moderne pentru cei mici. Vom amenaja 11 astfel de noi parcuri în zece zone ale oraşului: Mazepa I (blocurile B3 - C9), Micro 21 (blocurile PR5 - E13), Micro 39C (blocurile C7 - C120), Ţiglina I (blocul C32), Micro 40 (blocurile E - D2 - A1 - A2 - A3 - A4), strada 1 Decembrie 1918 (blocurile S4 - PM6), Micro 17 (blocul E1), Ţiglina II (blocurile G2 - H3), Siderurgiştilor Vest (blocurile 6A - 6C şi, respectiv, 9A - 9B) şi Micro 16 (blocurile Nufăr 5, 6, 7). Acestea vor fi dotate cu echipamente moderne de joacă, mobilier urban, vom amenaja spaţii verzi, iar pentru siguranţa celor mici vom amplasa suprafeţe antitraumă", a anunţat, printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Licitaţie anulată, documentaţie refăcută

Dincolo de necesitatea unui asemenea demers, trebuie spus că nu este prima dată când Primăria încearcă să transforme terenurile respective în miniparcuri de cartier. Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", în noiembrie 2017, Primăria municipiului Galaţi lansa o licitaţie pentru amenajarea a zece locuri de joacă în cartierele Mazepa I, Ţiglina II, Micro 17, 21, 39C, 40 şi Siderurgiştilor Vest. Contractul, cu o valoare estimativă de 4,6 milioane de lei cu TVA, nu a fost însă atribuit niciodată. Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziţii publice, "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme". Licitaţia nu a mai fost reluată.

În schimb, municipalitatea a plătit, anul trecut, actualizarea documentaţiei pe baza căreia fusese organizată licitaţia, pentru că îşi dorea ca miniparcurile să ofere echipamente şi dotări la standardele impuse de cele mai noi tehnologii.

Documentaţia actualizată a fost aprobată, pe 25 octombrie 2018, de către consilierii locali. Conform hotărârii votate, echipamentele de joacă nou-nouţe care vor fi achiziţionate şi montate sunt destinate copiilor cu vârsta între 2 şi 14 ani, suprafeţele din jur vor fi gazonate, iar pe aleile mărginite de arbori şi arbuşti vor fi amplasate bănci şi coşuri de gunoi.

Rămâne de văzut câte dintre cele 11 viitoare locuri de joacă vor deveni realitate anul acesta.

Citit 5756 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 00:31

5 comentarii

 • postat de Suparatu
  Luni, 18 Februarie 2019 23:36
  5.13.140.***
  Parcuri...ce parcuri ma zavzecilor ?
  Voi ati vazut a doua poza? Alea sunt BLOCURI ?
  Parca e Bangladesh sau Somalia!

  Mai bine bagati bani in renovarea exterioara a jegurilor astora de cutii de chibrituri.
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 18 Februarie 2019 21:28
  82.137.14.***
  În zona Pieței centrale pe str. Traian vis a vis de optica medicală este o zonă (în fața blocurilor cu 4 etaje) cu vegetație și copaci care ar fi ideală pentru un loc de joacă sau reamenajată ca un mic parculeț.
  0
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 18 Februarie 2019 21:28
  82.137.14.***
  În zona Pieței centrale pe str. Traian vis a vis de optica medicală este o zonă (în fața blocurilor cu 4 etaje) cu vegetație și copaci care ar fi ideală pentru un loc de joacă sau reamenajată ca un mic parculeț.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Luni, 18 Februarie 2019 13:38
  86.34.180.***
  D-le Primar, aduceti Politia "in strada". cu sarcini si consemnuri precise, pt fiecare patrula platita din bani locali. Sa nu mai ia niciunul salariu pe plimbare cu cascheta in mana...Nici-o masina nu mai trebuie sa urce pe borduri, nici un spatiu cu destinatie de spatiu verde nu mai trebuie martelat cu rotile celor ce parcheaza neregulamentar. Apoi, maturati si spalati orasul. Apoi, ganditi-va sa faceti spatii de joaca. Copii au nevoie si de aer curat, nu numai de scrancioabe cu pretentii de jucarii!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Parcări și parcuri, ordinea corectă
  Luni, 18 Februarie 2019 09:30
  89.136.4.***
  La câți copii NU se mai nasc în România (cea mai scăzută rată a natalității din ultimii 100 de ani), investițiile astea în parcuri par mai degrabă spălare de bani dinspre buget, prin contractori, către cei care împart bugetul... 11 parcuri cu locuri de joacă la un oraș în care au mai rămas majoritatea pensionari?! Bă, voi sunteți nebuni?
  Faceți locuri de parcare, ca să ne putem ține mașinile în care să ducem la doctor, școală, film, mall etc. acei copii pe care, de bine de rău, îi avem acum. Să nu trebuiască să meargă în autobuzele împuțite ale municipalității, să nu ni-i atace infracționalitatea înflorită sub Tudorel, să nu-i demoralizeze peisajul dezolant al unui oraș în descompunere. Poate așa îi ținem mai mult pe lângă noi, ba poate avem șansa să și vrea să rămână unii dintre ei, să reconstruiască ce ați distrus voi și partidul vostru de neocomuniști în 30 de ani.
  Faceți parcări cu stâlpi solizi și șapă deasupra, iar peste ani, când va reveni natalitatea la cote normale, puteți face parcuri pe acoperișurile parcărilor. De locuri de joacă nu mai spun. Că mașinile pot sta pe întuneric, dar nu pot sta niciunde, pe străzi, frânând și minimul de circulație care a mai rămas în orașul ăsta amorțit. Gândiți, mă, că nu doare!
  5
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.